Mitt Liv

Berättat av Hanna

Född 2008. Entréskolan Stockholm. 8:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag brukar vakna kl 06:30 när skolan som vanligt börjar 08:30. På torsdagar och fredagar börjar vi kl 09:00 och då sover jag en halvtimme längre. På måndagar har vi nu också sovmorgon till 09:20. När jag har kommit upp ur sängen klär jag på mig, nästan alltid jeans och en långärmad tröja (inte på sommaren). Sedan sminkar jag mig och borstar håret. Efter det går jag från mitt rum, ner för trappan till köket och lägger en macka i brödrosten. Ingen annan i huset brukar gå upp lika tidigt som jag, eftersom att min mamma jobbar hemifrån och min syster går på förskola som börjar senare, så jag är nästan alltid ensam på morgonen. Jag tar ut smör och ost från kylskåpet och brer min macka när den är färdig från brödrosten. Om jag hinner borstar jag tänderna. Sedan brukar jag få bråttom till bussen så jag får skynda mig att ta på mig ytterkläder och springa till bussen med mackan i handen. Jag bor i ett villaområde och busshållplatsen ligger ungefär fem minuter bort, men om man springer (vilket jag brukar behöva göra) tar det bara två minuter.

På bussen lyssnar jag på musik eller podd i mina hörlurar. I gullmarsplan går jag av och träffar mina vänner. Vi åker tillsammans med tvärbanan till trekanten där vår skola ligger.

I skolan har vi ofta ungefär tre lektioner innan lunch och två eller tre lektioner efter lunch. Vi har korta raster mellan varje lektion och en lång rast på lunchen. På lektionerna skriver vi mycket på våra datorer utom på matten där vi har räknehäften. Lunchen äter vi oftast i matsalen men om maten där är för äcklig går vissa till liljeholmen och äter på mcdonalds.

När skoldagen är slut åker jag antingen hem och kollar på tiktok, är med kompisar på stan eller hemma hos någon, eller åker till medborgarplatsen och går på min volleybollträning. På torsdagar har jag pianolektion efter min volleybollträning. Sedan äter jag middag, oftast äter jag hemma av det min mamma har lagat. Ibland hjälper jag till med maten eller lagar den själv. Jag äter med min familj vid matbordet. Efter middagen hjälper jag till att duka undan och sedan brukar jag kolla på TV med min mamma. Vi brukar kolla på Solsidan. Efter ungefär en timmes TV-tittande går min mamma och lägger sig. Då passar jag på att hålla på med mobilen eftersom att mamma är väldigt strikt med mobilregler och jag får absolut inte ha mobilen i mitt rum när jag ska sova. På mobilen kollar jag på tiktok eller skriver med mina vänner på Snapchat. Ungefär klockan 22 lämnar jag mobilen på laddning på nedervåningen och går upp till badrummet där jag duschar, borstar tänderna och tvättar ansiktet. Sedan går jag till mitt rum och tar på mig pyjamas och smörjer in ansiktet med återfuktande kräm. Sedan ställer jag min väckarklocka och lägger mig.

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04514

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

8:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!