Mitt Liv

Berättat av Allie

Född 2010. Sandeplanskolan. 6b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.10.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hejsan!

Jag är 11 år (fyller 12 i november) och bor i Höllviken.

Jag vaknade på morgonen av mitt alarm på mobilen och gick upp. Jag gick till köket och rosta en macka och tog ett glas vatten. Jag satte mig vid köksbordet med min mobil medans jag väntade på mackan. När mackan var klar tog jag det och satte mig med min mobil och åt mackan. Sedan gick jag till mitt rum och satte mig och sminkade mig.

Efter det så valde jag kläder som var en jumpsuit. Jag packade min frukt och iPad och satte mig med mobilen tills jag skulle sticka. När jag skulle sticka gick jag ut och satte mig på cykeln och cyklade till vårat mötställe.

När vi va på skolan skulle vi har slöjd då gjorde vi fogelhålkar sen hade vi rast sen bild då skulle vi beskriva en karaktär och sen musik då sjöng jag. Efter det hade vi lunch och det blev jordärtskocksoppa. Det var inte så gott. Efter lunchen hade vi lite andra lektioner också.

Efter skolan åkte jag hem till min kompis och vi bakade cakepops och när de var i kylen så tittade jag på tik tok. Sedan kl 18 så cyklade jag hem och åt ris och kött och tog på mig träningskläder. Efter det åkte vi och hämta Cailin och åkte till handbollen. Det var min första träning. Då hade vi fysträning. Sen åkte vi hem och jag duschade och gick och la mig.

Hemma brukar jag städa toan, damma, tömma diskmaskinen, sätta in i diskmaskinen, städa mitt rum och hjälpa till med maten. Jag har skilda föräldrar och hemma hos mamma bor jag med mamma, bonuspappa Marcus, syster Pennie. Hos pappa bor jag med pappa, bonusmamma Jessica, syster Pennie, min hund Inez och min bror axel.

Jag sover i mitt sovrum som har en säng, ett sminkbord, en spegel, en garderob och en bokhylla. Vi har fyra sovrum, ett vardagsrum, två toaletter, ett extra rum och ett kök.

Jag har bott i huset hos mamma i ett halvår. Sen har jag bott i huset hos pappa i 10 år och i mitt första hus bodde vi i ett halvår.

Jag vill just nu bli gymnastikledare. Jag undrar hur det ser ut i framtiden och hur skärmar och sånt ser ut. Vi får se hur det blir för dem som lever då.

Tack och hej leverpastej.

Publicerat

30 januari 2023

Berättat av

Allie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03998

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sandeplanskolan

Klass

6b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!