Mitt Liv

  • Gabriela

  • Gabriela

Berättat av Gabriela

Född 2011. Enskedefältets skola. 5c.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Gabriela men kallas Gabi och jag är 12 år. Jag bor i Stockholm. Jag älskar djur, mjukisdjur och att dansa. Jag har en orm och en katt. Så har även min bror också en orm. Dom är majs ormar så dom är inte farliga. Jag går på dans 3 gånger i veckan och dansar mycket hemma.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Dagen börjar med att jag vaknar kl 7:30 eftersom vi har sovmorgon. Sedan tar jag ett par enkla kläder ifrån min garderob som t.ex. en tjock tröja och ett par byxor. Sedan tänder jag värme lampan i min orms terrarium (där man brukar ha reptiler t.ex ödla eller orm). Sedan går jag ner för trappan och säger godmorgon till mina föräldrar och min katt som brukar vara pigg på morgonen.

Sen så tar jag och häller upp müsli i en skål (müsli är ofta en blandning av bär, frukter, havre gryn, dadlar och kanske kakao. Jag häller sedan upp mjölk i skålen, tar en sked, sätter mig vid bordet och äter. Efter det lägger jag in skålen och skeden i diskmaskinen och går till badrummet för att borsta tänderna. Det gör jag i ungefär 2-3 min innan jag packar väskan till skolan. Då packar jag iPad, gympa kläder, handduk, gympaskor och mobil eftersom vi har idrott på måndagar. Efter det fixar jag mitt hår och klär på mig ytterkläder. Sedan går jag och mamma/pappa till skolan.

När jag är i skolan brukar jag hänga av mina grejer vid min krok och ta ut min iPad ur ryggsäcken och läger den i iPad vagnen i klassrummet.

Först har vi mentors tid i en halvtimme. Det är ofta att vi läser lite, går igenom veckan som kommer och berättar vad som var hänt i helgen. Sedan kl 9:30 är det rast i skolgården. Där brukar jag och mina kompisar inte göra någonting alls!

Sedan när det ringer in så har vi SO då vi jobbar just nu med medeltiden. Fast på måndagars SO pass har vi något som heter ”nyhets timme” när vi kollar på ett program om nyheter och ibland gör vi en fråga sports grej. Efter det var vi NO och vi jobbar men el och energi. Idag ska presentera i grupper.

Kl 11:45 har vi lunch och det brukar vara grytor eller någon fisk. Sedan så har vi rast och igen så gör vi ingenting (Det är svårt att komma överens vad man ska göra i en grupp av 5). Sen när rasten är slut så har vi svenska och då brukar vi ibland jobba med stavning eller skriva texter mm. Efter svenskan har vi idrott. Idag lekte vi gladiator boll (det är när två personer står på varsitt hörn och alla andra ska komma förbi medan dom som står i hörnen ska träffa dom med boll när dom andra springer förbi).

När skolan är slut hämtar vi upp våra andra kompisarna som går i A spåret. Sedan brukar vi gå och köpa mellanmål till våra danslektioner. Sen går vi till vår dans.

Vi har först en dans lektion med dans stilen Jazz det är en rolig, energi fylld dansstil. Med stora rörelser och det finns många stilar i Jazz. Den lektionen är en timme och femton minuter. Efter jazzen har vi teknik och det när mest träning, stretch, övning på piruetter och uppvärmningar. Det är viktigt så vi ska klara dansen, alla danssteg och orka mer/ bli smidigare. Den lektionen är en timme.

Efter alla dans lektioner brukar vi gå hem. Jag bor längst bort så då går jag själv nästan hela vägen.

När jag väl är hemma äter vi middag. Vi brukar ofta äta kyckling med grönsaker på måndagar eftersom det går snabbt och är nyttigt. Sen brukar hela familjen sätta sig i soffan framför teven och kolla på någon serie tillsammans. Jag brukar ofta också ta en natt macka eller liknade när vi kollar. Efter något avsnitt så jag upp och borstar tänderna. Jag brukar oftast göra mig i ordning till att sova kl halv tio. Sen när lägger jag mig i sägen som är dränkt i mjukisdjur brukar min mamma eller pappa läsa en bok för mig och då somnar jag runt kl tio till kl elva på kvällen.

Publicerat

7 februari 2023

Berättat av

Gabriela

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04096

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!