Mitt Liv

Berättat av Hedda

Född 2011. Enskedefältets skola. 5c.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

8En vanlig torsdag i mitt liv

Min klocka ringer kl 06:45 (kl är en förkortning för klockan), då går jag upp men det tar fem min för jag är alltid så trött.

Sedan så tar jag dem bästa kläderna jag har från garderoben (en garderob är som ett väldigt litet rum eller som man häger eller lägger kläder i).

Efter det går jag ner för trappan och börjar äta frukost, jag brukar äta havregrynsgröt (havregrynsgröt är en gröt som är gjord på vatten salt och havregryn) ibland när jag är väldigt hungrig och om jag får så toppar jag det med banan och jordnötssmör (jordnötssmör är som jordnötter som är mixade med lite annat som jag inte vet).

När jag har ätit upp min frukost så börjar jag borsta håret med en hårborste (en hårborste en en liten grej oftast gjord av trä eller plats med typ taggar som inte är vassa) sedan gör jag det tills mitt hår inte är rufsigt.

Sedan så borstar jag tänderna med tandkräm i tre minuter (tandkräm är en sorts ätbar kräm som har mintsmak och är bra för tänderna).

Om jag sedan har tid över innan jag ska gå till skolan så brukar jag kolla på mobilen (en mobil är en sorts teknisk sak som man kan spela på eller sms:a eller använda sociala medier, sociala medier är appar som man kan lägga upp saker och få likes eller chatta på och lite annat).

Efter det så börjar jag klä på mig kläder efter väder (kläder efter väder är ett utryck som betyder att man ska ha på sig nåt som passar vädret alltså man ska inte frysa eller bli för varm). Jag går ungefär 07:48 för att möta min kompis Lilly satt vi kam gå till skolan tillsammans, det tar cirka tio min för oss att gå till skolan så vi brukar vara framme 08:00 och vi börjar 08:10 så vi brukar kolla lite på mobilen där innan skolan börjar.

En skoldag på en torsdag (vårt skema)

08:10 börjar skolan

08:10 – 09:05 så har vi matte på matten brukar vi räkna i matteboken (en mattebok är en bok som man räknar matte i men vi vill vara miljövänliga så vi har små böcker som vi skriver av allt i och sedan svararen satt alla i femman ska kunna kolla i samma böcker.

09:10 – 09:50 så har vi SO på SO så brukar vi göra olika saker men just nu gör vi ett valfritt projekt om medeltiden.

09:50 – 10:10 så har vi rast (rast är som en liten paus från skolan men man måste vara ute på skolgården).

10:10 – 10:55 så har vi engelska på engelskan så jobbar vi ibland i workbook och textbook eller så kollar vi på en film på engelska men just nu så gör vi en presentation om något i London.

10:55 – 11:40 så har vi NO vi har precis jobbat klart och haft prov på ämnet el/energi (ett prov är ett slags test som man får se hur mycket rätt man får).

11:45 – 12:05 så har vi lunch, det blir nästan alltid olika mat men på tisdagar så är det alltid någon slags fisk.

12:05 – 12:40 så är det rast igen.

12:45 – 13:35 så har vi bild, där ritar eller målar vi oftast en bild men annars så kanske vi jobbar med någon konstnär (en konstnär är någon som jobbar eller ritar många målningar men vi brukar bara jobba med dem som är lite kända också).

13:40 – 14:40 så är det svenska, på svenskan så gör vi lite olika saker men just nu jobbar vi med att skriva detta.

Sedan är skolan slut då går jag nästan alltid till klubben (klubben är en fritidsklubb man kan gå till efter skolan) där finns det mycket att göra t.ex att måla, köra just dance eller kahoot (kahoot är ett quiz om allt möjligt och t.ex är en förkortning för exempel och just dance betyder ”bara dansa” då ska man härma tecknade personer eller djur som dansar).

Sedan har jag dans jag går tre gånger i veckan, jag går på jazz, street och teknik.

Men iallafall efter dansen så gör jag läxan om jag har någon (läxa är som skolarbete som man ska göra hemma och sedan lämna in).

Om jag inte har läxor kan jag göra lite olika saker som att om jag är trött så kollar jag på mobilen eller så ritar jag eller kanske hjälper till hemma med något.

Sedan så är det middag då blir det olika saker att äta sedan fortsätter jag normer det jag gjorde innan men om jag kollade på mobilen innan så gör jag nog något annat sen.

När klockan blir cirka 20:10 så börjar jag göra mig i ordning för att lägga mig, först så sätter jag på mig pyjamas (pyjamas är kläder med lite skönare tyg som man kan sova i sedan så borstar jag tänderna i minst tre minuter.

Efter det så kanske jag kollar på min mobil om jag hinner men klockan 20:30 – 20:45 så lägger jag mig.

Publicerat

7 februari 2023

Berättat av

Hedda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04110

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!