Mitt Liv

Berättat av Tuva

Född 2011. Nolbyskolan. NOB11C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

23.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Tuva och är 11 år. Jag bor i ett grått hus i Alingsås på Nolby och går på nolbyskolan. Jag bor med min mamma, pappa och min lillasyster. På fritiden gillar jag att spela fotboll, rida och vara med vänner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MIN DAG

Min pappa brukar komma och väcka mig vid halv sju, men jag brukar alltid ligga kvar i typ 5 minuter mer. När jag har vaknat ordentligt går jag upp och sätter mig vid matbordet. Det sår alltid framme en macka vid min plats vid matbordet men jag häller upp mjölk och flingor själv. När jag ätit klart tar jag min mobil och kollar vad det ska bli för väder, efter det går jag in på mitt rum igen och väljer kläder det brukar oftast vara jeans med nån tjocktröja över en t-shirt. Vid typ fem i sju eller sju brukar jag borsta tänder och borsta håret. När jag är klar med det packar jag ryggsäcken och gympapåsen om vi har idrott, sen brukar jag typ kolla på tv. Halv åtta brukar jag ta på mig ytterkläder när jag är klar med det låser jag dörren och går och möter mina två kompisar som jag brukar ha sällskap med till skolan. Väl vid skolan har vi lektioner, på rasterna brukar jag vara med kompisar vi brukar prata eller typ köra jage. När skolan är slut brukar jag vara med kompisar vi gör alltid olika saker men vi har alltid roligt. Min pappa brukar ringa vid typ kvart över fem till halv sex och säga att det är middag. Efter middagen brukar jag kolla på iPad det är alltid olika vad jag kollar på. Vid typ åtta på kvällen brukar jag gå och duscha men det är inte varje dag jag gör det. När jag är klar med att duscha som brukar ta fem till tio minuter brukar jag gå och ta på mig pyjamas, och kolla lite mer på iPad. Vid typ halv nio brukar jag borsta tänder och borsta håret, när jag har borstat klart brukar jag be mamma göra en fläta på mig som jag sover med. Ungefär vid kvart i nio brukar jag lägga mig i sängen och försöka sova, jag brukar bara blunda och sen sover jag ganska snart efter.

Publicerat

8 februari 2023

Berättat av

Tuva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04160

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nolbyskolan

Klass

NOB11C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!