Mitt Liv

Berättat av Embla

Född 2011. Nolbyskolan. NOB11C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej! Jag heter Embla, och jag är 11 år. Jag gillar att vara med kompisar eller att spela. Mitt favoritämne i skolan är bild, och min favoritmat är tacos.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag brukar börjar med att min pappa väcker mig ca kl 06:30 och säger att frukosten är klar. Pappa väcker alltid min syster före mig, för jag gillar att sova. Om jag tycker det är kallt när jag går upp tar jag på mig en stor, fluffig hoodie. Vi får smörgåsar, mjölk och kanske yoghurt till frukost. Medans jag äter tar min pappa och bäddar min säng och lägger fram kläder åt mig som jag ska ha på mig under dagen. Efter jag har ätit klart så går jag in i det andra badrummet vi har (den är i svart tema medans den anda har vitt). Jag går på toa, efter det tar jag fram min tandborste och tandkräm. Jag tar av korken för tandkrämen, tar på tandkrämen på min tandborste, tar vatten på den och borstar mina tänder ( Jag har en elektrisk tandborste). Sen går jag in på mitt rum och byter om, sen när jag är klar går jag jag ut i vardagsrummet och min pappa borstar mitt hår och sätter upp mitt hår. Ibland har jag utsläppt hår om det inte är för smutsigt. När jag är klar med allt så har jag ca 5 min fritid att hålla på med innan min pappa ska skjutsa mig till skolan. Jag brukar titta på Youtube shorts (för jag får inte ha Tik Tok för mina föräldrar) eller läsa. Sen när min pappa ropar att jag ska ta på mig mina skor tar jag med min telefon (och skoldator om den inte redan är nedpackad) med ut i hallen och lägger min telefon på bänken i hallen. Jag tar på mig mina vinterskor och jacka, och lägger min telefon i min högra jackficka, går ut till vår Volvo V60 och sätter mig i passagerarsätet, lägger min ryggsäck framför mina fötter. När min pappa kommer och sätter sig i förarsätet och startar bilen startar jag min stolsvärme på max. Min pappa startar radion och kör iväg. Det tar ca 3 min att köra bil till skolan. När jag kommer till skolan går jag upp till min plats och hänger upp min jacka, ställer upp mina skor och tar upp min dator ur min ryggsäck. Efter skolan tar jag på min jacka och skor. Jag går hem till skolan, ibland får jag skjuts tillbaka hem. När jag kommer hem tar jag och gör mina läxor, sen tar jag och startar min dator och ringer min kompis, så sitter vi och spelar tillsammans. Sen tar jag och äter, kan spela själv lite, annars tar jag och målar. Sen när min pappa eller mamma säger till att jag ska sova, byter jag om till pyjamas, efter det så går jag till badrummet för att gå på toa och borsta mina tänder. Sen går jag till mitt rum igen för att bädda upp min säng, gå ner i sängen och startar en ljudbok i 30-60 minuter. Sen så somnar jag

Publicerat

10 februari 2023

Berättat av

Embla

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04164

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nolbyskolan

Klass

NOB11C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!