Mitt Liv

  • Jag

Berättat av Ella

Född 2009. Robinson Vårfru. 7A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

En vanlig onsdag började med att jag vaknade 05.30, men om jag hade varit hos pappa hade jag vaknat 07.15, sedan så klär jag på mig och äter frukost, vanligtvis så äter jag bara en macka med bregott smör på. Sedan går jag ner till busshållplatsen, som är typ 2 min hemifrån, och bussen är sen som vanligt. Jag tar bussen till Bålsta station, sedan tar jag en annan buss till Enköping, och så går jag till skolan som tar 10 min. När jag kommer till skolan så hämtar jag min dator från mitt skåp, och går till lektionen.

I det här fallet så var det svenska som första lektion, och då jobbade vi med den här texten som jag skriver just nu. Sedan har vi SO och då jobbar vi med kartkunskap och den här dagen hade vi prov och kollade om vi kunde alla länder i Afrika. Efter det har vi studietid, vilket betyder att man får jobba med det man behöver, och då jobbar jag med min presentation då jag ska skriva om Oljekraft i NO.

Sedan har vi lunchrast och då äter vi lunch, och idag var det köttbullar, och i vår skola så har vi ingen matsal så då äter vi alltid i det klassrum vi hade senast lektion i, men man måste alltid torka av där man har ätit. Efter det så går vi alltid till ica på lunchrasten och köper godis, och går tillbaka till skolan.

Efter lunchen har vi tyska i en timme och då jobbar vi i vår bok och läser texter på tyska. Sen har vi 5 min rast innan matten och då jobbar vi i matteboken. Sen har vi NO och då jobbar vi med presentationen och sen sluter vi 15.30

Sen åker jag hem på samma sätt som jag åker till skolan.

När jag kommer hem så byter jag om till stallkläder och sen åker jag och mamma till våra hästar 10 min bort. Jag har tre hästar som nästan måste röra på sig varje dag, så jag började att rida min första medans mamma fixar hästarnas boxar (där dom sover) och lägger in matt till dom, och så rider jag mina andra två hästar.

Sedan åker jag och mamma hem och äter middag. Sedan gör jag mina lektioner och duschar, sen går jag och lägger mig.

Publicerat

13 februari 2023

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04188

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Robinson Vårfru

Klass

7A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!