Mitt Liv

Berättat av Stina

Brotorpsskolan. 5B2022.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv-2022

Jag vaknar ungefär klockan 07:00 av att mina föräldrar väcker mig.

Jag går upp och går till badrummet och tvättar ansiktet.

Sedan så går jag tillbaka till mitt rum och väljer ut mina kläder och fixar mig. Mitt rum är ganska stort, jag har en garderob som är väldigt stor, jag har en byrå i mitt hörn av rummet, jag har ett bord vid mitt fönster och jag har en inglasad balkong. En balkong är som ett extra rum men den är utomhus.

Jag går sen till matbordet och äter min frukost och tar mina tabletter, det är kosttillskott, jag tar de för att jag är vegetarian så jag äter inte djur. Jag brukar oftast äta gröt, fil eller en rostad macka. Ibland så gör jag frukost själv och då tar jag saker från mitt kylskåp, ett kylskåp är som ett skåp som det är kallt i så att man kan förvara matprodukter som ska vara kalla och hålla längre.

Sedan så går jag till badrummet och tar min vita tandborste och tar på tandkräm och borstar sen i två minuter. En tandborste är en liten borste som sitter på ett skaft och sedan så lägger man på en mintkräm som gör tänderna rena.

Jag går sen och sätter på min mobiltelefon, en mobil telefon är en apparat som man kan ta med överallt, man kan kontakta folk från den och man kan spela och titta på saker.

Sedan packar jag min väska, sätter på mina skor och sätter på mig min tjocktröja, om det är kallt så sätter jag på mig ytterkläder.

Jag tar min hjälm och låser upp min cykel, en cykel är ett fordon som har två pedaler på sidorna och de trampar man på, sedan så åker jag ner med hissen och cyklar till skolan.

När jag har kommit till min skola så låser jag fast min cykel med mitt kodlås. Kodlås är ett slags lås som kan användas på olika sätt men man kan använda det om man vill låsa in något i ett skåp till exempel, man kan också använda det till att låsa cyklar och om man vill låsa upp något så måste man skriva in koden.

Jag börjar klockan 08.10 med svenska, på svenskan övar man till exempel på stavning eller läsning och på svenska.

Sedan har jag rast klockan 09.30 till 10.00, då brukar jag vara med mina vänner.

Efter rasten så har jag SO. Där så får man lära sig om historia.

Sedan så har jag lunch klockan 11.00 till 11.20.

Efter lunchen så har vi matte, på matten så får man lära sig att räkna och olika andra saker som till exempel plus och minus.

Sedan så har vi rast klockan 12.00 till 12.40, då hänger jag också med mina vänner.

Jag har träslöjd i slutet på dagen från klockan 12.40 till 14.00, på träslöjden får man lära sig att bygga saker och på syslöjden så får man lära sig att sy, virka och använda symaskin.

Jag cyklar hem direkt efter skolan om jag inte hänger med en kompis eller har gitarr, en gitarr är ett instrument som är gjord av trä med strängar som man drar i och om man håller på en viss sträng så gör den en ton och flera toner bildar en låt. Hemma så brukar jag göra mellis, mellis är ett mål som man äter mitt på dagen men man äter inte så mycket utan mer bara en macka, till mellis så brukar jag göra en macka eller nudlar, när melliset är klart så brukar jag kolla på tv, tv är en apparat som man kan kolla på serier och filmer på, serier och filmer är som videor fast längre, i en film så händer allt i samma video men i serier så händer allt i olika videor, filmer är ungefär en timme eller en och en halvtimme lång och serie avsnitten är ungefär tjugo minuter.

Ibland så brukar jag kolla på min telefon och på den så kollar jag på Tiktok, det är en app där man kan lägga ut videor som andra kan kolla på och man kan scrolla i ett flöde.

Om jag är med en kompis så brukar vi gå hem till varandra och hänga, ibland kollar vi på tv, ibland så gör vi mat och ibland spelar vi.

På kvällen så brukar mina föräldrar laga mat och jag hjälper till ibland, om jag är hemma själv så brukar jag laga middag själv, vi brukar äta middag ungefär klockan 18.00 eller 19.00. När man ska laga middag så brukar man ibland använda en ugn. Det är som ett varmt skåp som man lagar mat i, man kan välja värmen i ugnen för att olika maträtter behöver olika mycket tid och värme.

Efter middagen så brukar jag kolla lite på tv eller min mobil, sedan så är jag lite med min familj. Efter det så tvättar jag ansiktet och byter om till pyjamas. Sedan så borstar jag tänderna i 2 min.

Efter det så kollar jag på tv eller på min telefon i några minuter.

Sedan så går jag och lägger mig i min säng och läser lite i min bok ungefär klockan 22.00, jag somnar ungefär klockan 22.45. Men ibland så somnar jag tidigare eller senare.

Publicerat

14 februari 2023

Berättat av

Stina

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04228

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!