Mitt Liv

Berättat av Jonas

Född 2011. Enskedefältets skola. 5c.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv. Kvällen innan brukar jag ställa klockan 07:00 men brukar snooza två gånger typ, så jag går upp typ 07:20 ungefär. Sen klär jag på mig, det blir oftast ett par jeans och en hoodie med t-shirt under. Sen brukar äta två stycken rostmackor (det ungefär som vanliga mackor som man lägger i en brödrost där dom värms och blir knapriga). Jag dricker även ett glas juice som är mosad frukt jag brukar dricka äpplejuice (alltså mosad äpple). Sen brukar jag borsta tänderna (det är när man har en borste så tar man lite kräm som gör så att tänderna blir rena ). Sen hör jag att det ringer på dörren. Det är min kompis Ville som väntar på mig för vi tar sällskap till skolan. Vi brukar cykla, Det tar ungefär 5-6 minuter.

När vi kommit fram brukar jag lämna in min mobil. Vi brukar starta dagen med att läsa tjugo minuter. Efter läsningen var det matte. Just nu jobbar vi med bråk (det är att man jobbar med halvor, tredjedelar, fjärdedelar och så vidare) . Efter matten går vi in på svenska i klassrummet bredvid där jag just nu skriver den här texten. Sen ringer det ut på kortrast. På rasten spelar vi fotboll från 09:50-10:10. Det var väldigt roligt. Efter rasten är det slöjd (det finns syslöjd och träslöjd, på syslöjden så lär man sig att sy och arbeta med nålar. På träslöjden lär man sig hamra och spika). Just nu håller jag på med att göra ritningar till en trälåda. Nu när mina ritningar är klara så ska jag börja med att såga brädor till själva lådan. Efter slöjden är det lunch, det blev panerad torsk med ris ( panerad torsk är som en vanlig torsk som man lägger i mjöl, sedan vispad äggula, följt av ströbröd. Sen friterar man den i olja. Ris är som pasta men mycket mindre och det kommer från Kina). Efter lunchen brukar vi gå ut på rast men just idag går vi upp till klassrummet för att det skulle komma två stycken brandmän som ska förklara om deras jobb och vad man ska göra om det börjar brinna. Senare går vi in på engelska i matteklassrummet. Det är sista lektionen. Dagen slutar 14:10. Jag cyklar hem direkt när vi slutar.

Direkt när jag kommit hem brukar jag äta två stycken rostmackor. Precis som jag åt till frukost. När jag ätit upp mina rostmackor går jag ner till min källare och spelar Fortnite ( Fortnite är ett tv-spel. Det går ut på att hundra spelare ska landa på en ö och man ska skuta varandra. Tillsist är det bara en spelare kvar och den vinner. För att en match inte ska ta så lång tid så blir kartan bara mindre och mindre. Det är ett gamemode, det finns flera olika gameodes. Jag spelar i ungefär 4 och en halv timme tills det är middag. Det blev pasta och köttfärssås. Efter middagen så gör jag min läsläxa. När jag klar med min läxa som tog ungefär 25 minuter så går jag upp till min säng och tittar lite på min mobil tills klocka är ungefär 21:00. Sen borstar jag mina tänder. Efter tandborstningen så läser jag min bok tills typ 23:00. Sen somnar jag typ 23:30.

Publicerat

15 februari 2023

Berättat av

Jonas

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04230

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!