Mitt Liv

Berättat av Moa

Född 2013. Älvegården. 3B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att sjunga måla och spela iPad. I skolan tycker jag om att ha bild och slöjd! Jag heter Moa och är 9 år!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej idag gick jag upp klockan 7:10 och gjorde mig i ordning för skolan. Jag tog på mig mina kläder som jag har lagt fram igår. När jag hade gjort det gick jag ner och gjorde en macka.Pappa frågade mig ifall jag behövde hjälp. Men det behövdes inte. Jag kunde själv. Sen när jag hade ätit mackan så borstade jag tänderna med tandkräm. Jag borstade med vanlig borste men min syster Molly gjorde med eltandborste. Mamma åkte till jobbet och pappa var hemma tills vi gick. När jag har borstat klart så hade jag inget att göra. Sen kom jag på min gaphals som vi gjorde på slöjden, det var så roligt att göra den på slöjden vi tovade och sånt. Så jag började leka lite med den tills jag skulle gå till skolan. När klockan var 7:45 så började jag gå till skolan för det tar typ en 1 minut dit. När jag var vid skolan så såg jag min kompis Saga. Jag gick in och lämnade min väska och sen skrämde jag Saga när jag gick ut igen. Hon blev bara lite rädd. Men då började hon prata för mina kompisar älskar att prata. Jag älskar också att prata. Sen väntade vi på dom andra tjejerna. När dom kom så gick vi in. Vi hade först bild sen en speciallektion sen valfritt men det var på samma lektion. Vi åt lunch, såklart. Jag tror det blev fiskbullar och kokta potatisar. Sen hade vi typ inget hehe. Alltså efter lunchen.

Sen hämtade min mormor och morfar mig klockan 13:25. Vi gick hem och åt mackor, morfar hämtade min syster och hennes kompis. Dom skulle på keramik. Jag står i kö till keramiken på telefonen. För det verkar roligt där! Jag står också i kö till bild. Men när dom kom hem efter keramiken så gick min syster och hennes kompis upp på andra våningen. Jag gick då ner med mormor för vi var där uppe och lekte skola när dom var borta. Då började jag med läxan.

Sen kom mamma och pappa hem med china mat det är ganska gott. Min syster och hennes kompis kom då ner. Vi hade det roligt när vi åt. Kanske för att min bästa mamma, pappa, mormor, syster Molly och morfar var med.

Men nu har jag ätit. Jag går till köket med tallriken och glaset. Sen går jag tillbaka och sätter mig i soffan och gör läxan när mamma, pappa, mormor och morfar pratar. Min syster och hennes kompis går upp till hennes rum. Jag tar min läxa och gör den. Det är ganska roligt att göra läxan när man vill och säger själv. För när mamma säger det eller pappa så blir jag trött och sur. Haha. Nu är klockan 18:25. Jag går in till pappas rum för där är jag gömd. Jag tar med mig min telefon och kollar på tik tok det är en app som finns, man kollar på liver och när folk dansar. Ibland dansar jag också. Hehe. Ibland är det skönt att kolla på tik tok. Nu har jag kollat på tik tok länge. För nu ska mormor och morfar gå hem klockan 19:10. Och nu håller jag på med läxan. Snart ska jag göra mig i ordning. Jag åt inte så mycket när vi åt china mat så jag får äta pizza med ananas istället. Det är så gott! Jag älskar pizza! Typ min bästa mat! Mmm så gott. Nu har jag ätit färdigt så nu ska jag fixa mig. Jag tar fram kläder tills imorgon. Jag går in på toan för att borsta tänderna. Nu har det gått två minuter. Så nu är jag klar! Äntligen kan jag sova! Sov gott!

Publicerat

21 februari 2023

Berättat av

Moa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04294

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Älvegården

Klass

3B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!