Mitt Liv

Berättat av Otis

Född 2012. Internationella Engelska Skolan Årsta. 4D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Tjena! Mitt namn är Otis. Jag är 11 år ung och jag bor i Årsta och Gröndal (Stockholm,Sverige). Här är en text jag har skrivit om mitt liv.

På min fritid ÄLSKAR jag att köra fotboll (jag är helt besatt av fotboll) men jag gillar också att köra T-V spel som till exempel FIFA 23 (det nyaste bästa fotbollsspelet). Jag går på fotbollsträning 2 gånger i veckan(+match 1 gång i veckan), gitarr 1 gång i veckan men jag gick på simning förra året. Min favorit aktivitet är enkelt fotboll, för mig finns det inget bättre än att köra eller kolla på fotboll. De två bästa fotbollsspelarna denna generation (och till och med någonsin) är Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Tyvärr håller båda av de att bli gamla och kommer förmodligen båda sluta med fotboll de kommande 5 åren. Men det finns också många lovande unga spelare just nu, de två bästa är nog 24 åriga Kylian Mbappe och 22 åriga Erling Haaland (som faktiskt kommer från vårt grannland Norge).

På en vardag går jag upp mellan 06:30-07:05 på morgonen, beroende på vilken tid vi börjar skolan och vilken förälder jag är hos(mina föräldrar är separerade). Sedan går jag till skolan mellan 07:20-08:30(ännu en gång beroende vilken tid vi börjar och var jag är). Jag tar mig oftast till skolan med tvärbana eller buss(eller båda) men ibland med en av mina föräldrars bilar, om vi känner oss riktigt latta.

Skärmarna jag använder mest är: min nya mobil telefon (en liten skärm som får plats i fickan). Jag använder den när jag tar mig till/från skolan för att skriva till mina föräldrar vart jag är. Men jag använder den också för att kolla på korta,roliga video klipp (som andra har lagt ut) på en webbsida/app som heter Youtube (jag har faktiskt min egna youtube kanal). Jag har också två ipads (jag har två, jag är bortskämd). En ipad är en större skärm som jag har hemma, den har jag till att kolla på längre youtubeklipp men ibland för att kolla på film eller spela spel. Sen har jag också mina (jag har en hos varje hus) Playstation 4or. Ett playstation är en gaming konsol 🎮 som man kan koppla till en T-V eller något annat som heter monitor (playstation 4 är det näst senaste ps).

När det kommet till mode kunde jag inte bry mig mindre, jag kan ha på mig vad som helst förutom något som passar jätte dåligt eller något som jag tycker är väldigt fult.

Jag hjälper inte till hemma så mycket. Det enda jag och min lillasyster behöver göra när vi har kommit hem från skolan är att packa upp våra väskor och lite annat sånt.

Jag bor i en lägenhet både hos mamma och pappa. Hos mamma är vi tre personer: min mamma,min lillasyster och såklart mig själv. Hos pappa är vi oftast tre men ibland fyra. Hos pappa bor: min pappa,min lillasyster,mig själv men också min pappas flickvän. Hemma hos pappa har vi tre rum (+ett kök och ett badrum) jag och min lillasyster delar fortfarande rum där 😢. I mammas lägenhet har vi två våningar,fyra rum (+två badrum och ett kök) som tur är har jag ett eget rum där 🙂.

Jag tar bussen 🚌 minst en gång om dagen (om det inte är helg). Jag tar tvärbanan två gånger i veckan hos pappa men två gånger om dagen hos mamma (om det inte är helg).

Jag åker bil två eller tre gånger i veckan. Jag åker flygplan kanske sex gånger om året.

Till frukost brukar jag äta bröd med nutella hos mamma (nutella är typ som chokladsmör). Hos pappa brukar vi äta två brödbitar med sylt och ost emellan. Min favoritmat är äggmacka, min perfekta äggmacka har två brödbitar med två stekta emellan (med ketchup) men jag tycker också att pannkakor med sylt och grädde. En annan rätt jag älskar är stuvade makaroner med köttbullar och ketchup.

Min familj består av: min snart 9 åriga jobbiga lillasyster, min 50 åriga mamma,min 47 åriga pappa och såklart mig själv (11 år).

I min nuvarande skola (Internationella Engelska Skolan i Årsta, även kallat IESÅ) trivs jag väldigt bra och har många vänner i samma klass,parallellklasser och till och med i högre årskurser. Våra ämnen är: SO,Svenska,Matte,NO,Engelska,Läsning,Idrott,Teknik,Textilslöjd, och Musik.

Publicerat

21 februari 2023

Berättat av

Otis

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04324

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Årsta

Klass

4D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!