Mitt Liv

Berättat av Doris

Född 2011. Katarina Norra skola. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej heter Doris! Jag är 11 år och bor i Stockholm. Jag bor i en lägenhet med min mamma Liselotte. Jag tycker om att vara med vänner och familjen, sjunga, bowla, äta sushi, bada, mm.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar i sängen klockan 06:50 och sedan går jag till min byrå och klär jag på mig kläder till skolan. Några vanliga skolkläder jag brukar ha är typ en tjocktröja och ett par utsvängda eller vida jeans. Jag kollar lite på Tik Tok och sedan går jag och tänder min spegel och fixar iordning mig medans mamma gör frukost till oss. Jag borstar håret, sätter på mascara, kräm och använder min face mist. Vi brukar äta frukos cirka 07:20. Till frukost äter jag en god macka med smör och ost på med smoothie till och ibland gröt eller yoghurt. Efter frukosten så går jag in till badrummet och borstar tänderna. Sen packar jag gympapåsen och efter det går jag till hallen och klär på mig mina ytterkläder och mina skor. På onsdagarna börjar vi skolan klockan 08:20 så jag möter upp min bästa kompis Molly på gatan cirka 08:05. Det tar bara 5-10 minuter att gå till skolan. När vi har kommit till skolan lägger jag min jacka i skåpet, tar min mapp och går till lektionen. På tisdagarna har vi fem lektioner. Det var 3 lektioner innan lunchen och två efter. Vi hade SO, idrott, NO, matematik och svenska. Till lunch blev det panerad torsk och cos-cos. Maten idag tycker jag var helt okej. På lunchrasten var vi ute på skolgården en stund och sen gick vi. Det var ganska kallt ute.Efter alla lektioner tog jag min mobil i mobillådan och mina grejer och sedan går jag hem. På tisdagarna och onsdagarna har jag basketträning och idag är det onsdag så när jag kommer hem så tar jag lite flingor och mjölk och sätter mig i soffan framför teven och kollar på solsidan eller bonusfamiljen. Klockan 16:35 tar Molly och jag sällskap till basketen. Träningen börjar 17:00. Efteråt är man väldigt trött. När jag kommit hem går jag och tar en varm och skön dusch och äter middag.

Publicerat

21 februari 2023

Berättat av

Doris

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04262

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!