Mitt Liv

Berättat av Abbe

Född 2011. Lindåsskolan 4-9. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Abbe jag är 11 år gammal.

På min fritid gillar jag att spela fotboll,hänga med kompisar och spela.

Jag går i fotboll och taekwondo .

Min familj består av min mamma Johanna,pappa Hannes,lillebror Axel och min andra lillebror Axel.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Tisdag 10.1.2023

Jag vaknade runt 7:00 sen gick jag upp och satte mig och kollade på lite TV med mina två bröder Axel och Olle tills pappa hade gjort klart frukosten. Till frukost åt jag ett maka (ett surdegsbröd som pappa hade gjort) och en skål blåbärsfil med naturell müsli. (Mamma gick upp tidigt för att hon ska jobba tidigt som alltid. Hon gick upp runt 5:45 tiden). Jag hade på mig en grå Nike T-shirt ett par blåa jeans ett par svarta strumpor och en grön Gant hodie Jag gick till skolan 8:55 (Jag bor ungefär 70 meter bort från skolan). Vi började 8:00. Först hade vi tyst-läsning i 15 minuter. Sen hade vi matte i 50 minuter vi jobbade med procent. Efter det gick vi rast 9:05 i 30 minuter på den rasten spelade vi fotboll. Sen gick vi in på vår andra lektion som var träslöjd (det var vår förta träslöjds lektion för året) vi tränade på verktygens namn. Sen hade vi rast i 10 minuter och då spelade vi också fotboll en liten stund sen gick vi in på lektion och då hade vi svenska då hade vi veckans ord i 40 minuter. Sen skulle vi äta lunch. Till lunch åt vi fiskgratäng och potatis och så tog jag lite riven morot. Sen var det lunch rast i 40 minuter då spelade vi fotboll igen fast med några i parallellklassen. Sen hade vi våran näst sista lektion då hade vi NO i 50 minuter och vi jobbade med ljud. Sen hade vi rast i 10 minuter på den rasten spelade vi också fotboll. Sen gick vi in och hade engelska i

1 timme vi läste först en engelska text sen gjorde vi en uppgift och kolade sen på ett program som heter desperados sen slutade 14:20. Sen åkte vi och spelade fotboll vid konstgräset jag och två av mina två klasskamrater Valter B och Leo. Där träffade vi några killar från vårt fotbollslag. De spelade match vi frågade om vi fick vara med och det fick vi.

Jag Valter B och Leo var där och spelade fotboll i cirka 3 timmar. Sen åkte jag och Valter B hem för att vi skulle på taekwondo men Leo stannade kvar. När jag kom hem tog jag på min taekwondo dräkt sen åkte jag och min mamma på taekwondo klockan 17:30 till 18:30. Efter taekwondo:n åkte vi och hämtade mina bröder som var hos min farmor och farfar. Sen åkte vi hem och åt middag. Till middag åt vi pasta och köttbullar. Sen kollade jag på lite TV och jag la mig klockan 21:15.

Publicerat

22 februari 2023

Berättat av

Abbe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04364

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lindåsskolan 4-9

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!