Mitt Liv

Berättat av Leo

Född 2011. Katarina Norra skola. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Leo och bor i Stockholm jag har väldigt stort intresse av både musik och natur. Jag går på scouter, spelar saxofon och gitarr men gillar också att spela både tv-spel och brädspel. Jag och min familj bor på södermalm i en fin byggnad inte alls långt från skolan, men den börjar bli för trångt med fyra familjemedlemmar i en trea där (någon) snarkar och tar upp ett rum för sig själv. Så hoppas det blir flyttning så snart som möjligt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

EN DAG I MITT LIV

Fredagen den 3/2 2023

Jag vaknade av att mammas alarm tjöt kl 06:45. Jag kollade mig yrvaket runt i rummet, slängde av mig täcket och klättrade ur sängen, satte på mig ett par jeans och en t-shirt, plockade upp mobilen och la den i fickan och sedan gick jag ut i köket och stekte två fantastiska ägg. Jag slängde i mig frullen och sedan drog jag in i mitt rum och slängde mig på sängen, skrollade lite på mobilen och spelade lite. Jag gick sedan upp och packade min gympapåse, slängde upp den på ryggen och gick o borstade tänderna. Jag klev i skorna och sprang ner till skolan, tryckte in väskan i skåpet och drog ut en mapp och sprang in på lektionen precis i tid. Jag slog upp mappen medans läraren skrev upp konstiga och snirkliga bokstäver och tecken på whiteboarden #£~”@_+’^9(,;-. (En urtråkig timme senare). Jag och min kompis Elton gick ut ur klassrummet, satte oss vid en bänk och började snacka lite. En timme senare – vi skulle ha gympa så vi sprang ner till gympasalen. Jag drog på mig ett par shorts och en t-shirt som det stod supreme stort på bröstet. Vi sprang in och kastade oss på en tjockmatta i salen – låten the day of my life spelades på maxvolym. Vi skulle spela spökboll och blev indelade i två lag. Men när matchen började blev tre av våra lagkompisar utslagna – så nu var vi bara fyra kvar. Efter fyra minuter av intensiv skjut och blockning var det bara en kvar i andra laget. Elton kastade en boll rakt i bröstet på den sista spelaren. Vi firade i säkert fem minuter, I alla fall tills läraren sa till oss att lektionen var slut. Vi alla gick ut i omklädningsrummet för att duscha och klä om. Efter det sprang alla till lunchen för att äta korvstroganoff. Efter lunchen gick jag upp till klassrummet och märkte att vi skulle ha vikarie. Å nej, tänkte jag eftersom på fredagar brukar vi få spela det superkända data-spelet Minecraft. Men när vi kommer in på lektionen så ska vi bara räkna. Men efter en besvärlig övertalning senare så får vi spela i alla fall 10 minuter. Vi får tillbaka våra telefoner och går sedan ner till vårat elevhäng och sätter oss och spelar lite tv spel. Efter det så blir det killerboll, vi spelar i minst 3 timmar tills jag och Elton går hem till honom vi spelar VR och käkar pasta med köttfärssås. Efter det drar jag hem klockan är redan sju och vi ska titta på filmen Hobbit 3. Det ska poppas popcorn så jag och Charlie min lillebror poppar popcorn i min stora popcornmaskin. Vi sätter på filmen som har fått väldigt bra betyg. Popcornen blir fantastiska och filmen är jättebra men slutar lite sorgligt. När filmen är slut är klockan nästan tio så det är läggdags så jag går och borstar tänderna. En god natts sömn behövs alltid efter en väldigt lyckad dag!

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Leo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04424

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!