Mitt Liv

Berättat av Ingrid

Född 2011. Katarina Norra skola. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela på min mobil, shoppa, jag gillar att hänga med kompisar men jag gillar inte lika mycket att bara sitta hemma och båda vi spelar, det är roligast att vara utomhus typ iallafall inte hemma hos någon.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar av mitt alarm 06:50 och sätter på en ljudbok. Jag lyssnar på Nikkis dagbok nummer nio. Jag sätter på en timer på fem minuter och sedan bara vilar. När timern har gått 06:55 så går jag upp och säger till pappa att laga lite gröt till mig. Sedan går jag tillbaka till mitt rum och chillar tills klockan är 07:00. Det är vid den tiden jag brukar gå upp. Jag käkar frukost, havregrynsgröt med mycket äppelmos. Sedan går jag till badrummet och borstar tänderna med eltandborste, går på toa och borstar håret. Sedan klär jag på mig en vit t-shirt, ett par mörk blåa lågmidjade jeans. Efter det så går jag till vårt lilla badrum och sminkar mig med lite mascara och concealer som jag tar under ögonen. Jag packar det sista i min gympaväska och börjar ta på mig skor och jacka och börjar gå till skolan. Det är noll grader ute. Idag så börjar vi 08:15. När jag kommer till skolan så klär jag av mig mina ytterkläder och tar min röda mapp och börjar gå mot korridoren. Det brukar inte vara så många i korridoren när jag kommer. Idag kom jag typ vid 07:50. Jag och min bästis Elin sätter oss vid ett bord och börjar spela Granny i Roblox. Efter än stund så börjar det komma kompisar och elever till skolan. På lektionen så pratar vi lite om skaffare och om uppgfiten. Vi kollar i slutet på en liten film som handlar om ett liv om hur det var att leva år 1890 där en person i nutid (2023) frågar sin pappa om hur det var att bli sjuk under den tiden. Efter so så har vi matte. Innan matten så går jag ner till mitt skåp och så byter jag min röda mapp till en grön mapp. När jag har bytt mapp så går jag upp till korridoren. Det är ganska högt ljud där inne för att alla ABC-klasser har rast. På matten jobbar vi med två nya sidor. Vi jobbar med utrryck. Jag blir klar med båda sidorna och får jobba med fördjupningssidorna i matteboken. Vi får sluta lite tidigare och jag lämnar mappen i skåpen och börjar gå upp mot bildsalen. Innan bilden så snackar jag och mina kompisar lite om saker som har hänt under dagen. På bilden så gör vi affischer som det ska visa att man inte ska röka och att det dödar. Alltid får tyvärr man vänta lite mindre än tio minuter på att vänta tills lunchen ska börja, annars sitter en annan klass där. Till lunch blir det fiskburgare. Efter lunchen så är det en 30 minuters uterast. Jag går inte ut. Jag och Elin färgar ett kludd med en grön tuschpenna. Nästa lektion är svenska så jag tar min läsbok och tar min blåa mapp. Efter svenskan får vi våra mobiler och jag lämnar mappen och boken och sedan tar jag min gympapåse och börjar gå till den nedre gympasalen. Vi byter om och sedan håller nästan alla (inklusive jag) på med deras mobiler fast man inte får. När klockan är 13:50 så börjar lektionen. Vi körde styrketräning och tränade olika sorters muskler. Jag duschade inte efter fast ibland på tisdagar så brukar jag göra det. Efter jag hade bytt om så började jag gå hem. När jag kom hem så hade min storasyster Sonja alla sina tjejkompisar hemma hos

oss. När jag hade klätt av mig mina ytterkläder så gick jag till kylskåpet och hämta lite pepparkaksdeg. När jag hade tagit en bit pepparkaksdeg så gick jag och satte mig vid de andra. Det några satt och virkade medans vissa kollade i skolkatalogen. Efter en liten stund så gick jag där ifrån för att det blev lite tråkigt. Jag gick och spelade på min mobil. Efter 20 till 30 minuter senare så kom pappa hem. Det var bra för jag hade lite ont i magen och mådde illa.

När mamma kom hem så kunde vi börja äta middag. Till middag så blev det pasta med chorizokorv och lite grönsaker blandat i. Jag pillade bort grönsakerna för jag gillar de mesta grönsaker råa. Efter middagen så börjar jag med detta som jag skriver på. Jag skrev typ halva texten på 30 minuter. Efter det så började jag göra mig i ordning för imorgon. Jag bytte om till pyjamas, gick på toa och började borsta tänderna. Sedan gick jag och la mig i sängen och satte på en ljudbok, samma bok som imorse, Nikkis dagbok. Sedan så somnade jag vid 22:28.

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Ingrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04430

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!