Mitt Liv

Berättat av Asta

Född 2011. Katarina Norra skola. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar klockan 07:00 eller klockan 06:00. Det första jag gör är att klä på mig, idag har jag på mig jeans och en grön tröja.

Jag hjälper till att laga frukost, oftast brukar vi äta havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk, vi brukar också äta macka. Jag och mamma dricker te.

Mamma och min lillebror brukar gå klockan 07:00

Om vi vaknar klockan 07:00 så brukar vi gå tillsammans till skolan. Idag så gick jag själv till skolan. Vi började skoldagen med idrott. På idrotten så körde vi multi boll, det går ut på att läraren säger typ 3 spelare i basket. Jag vann en gång då vi skulle hänga så länge vi kunde i lianerna.

Efter idrotten så hade vi matte, vi skulle räkna i vår mattebok. På slutet av lektionen så fick vi köra Minecraft, Jag och min vän körde tillsammans. Minecraft är ett spel där man kan bygga olika saker, jag och min kompis bygger en molnstad. Efter matten hade vi svenska, vi läste i vår tystläsningsbok i 15 minuter och sen tittade vi på en serie som heter komiker utan gränser, det går ut på att några komiker ska göra olika utmaningar. Efter svenska åt vi lunch, det blev kyckling och potatis, det var ganska gott. På rasten körde jag och mina kompisar en lek som går ut på att man ska härma något som nån säger. Efter det hade vi vår sista lektion, SO. Vi jobbar om kristendom, vi såg först på en film som handlade om Abraham, sedan svarade vi på frågor som handlade om filmen.

Jag gick ner till klubben där bakade vi muffins det vet choklad och citronmuffins. Jag gick hem halv fyra. När jag kom hem kollade jag på telefonen.

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Asta

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04438

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!