Mitt Liv

Berättat av Märtha

Född 2011. Lindåsskolan 4-9. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Märtha jag älskar att åka skidor,fotboll och min katt Engla-Maria/Engla

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Den här dagen vaknade jag av mitt mobil larm ringde klockan 06:00 för att gå ner från min loft säng och duscha till klockan 06:15. Jag tog på mig ett par blå ut svängda jeans och en grå stickad tröja. Sedan gick jag till köket och tog fram ett glas och äpple jucie ur kylen och hällde upp sedan hämtade jag min medicin och sköljde ner den med äppeljucien. Jag hämtade en skål,en sked,mjölk och corn falks och hällde upp.Efter jag ätit så gick jag och borstade tänderna och min skincare rutin och sminkade mig lite.

Jag gick upp för att hämta min dator och mobil. Jag la ner dem i min väska och tog må mig min jack och väska och gick ut till bilen och väntade på Hugo,Felix(syskon). Vi åkte och lämnade Ida (min hund) på dagis i Kullavik sedan släppte Magnus av mig,Hugo och Felix på Snipen för att ta bussen till skolan. Jag hoppade av vid första hållplatsen,jag sa hej då till Hugo och Felix och gick mot skolan.

När jag kom fram så stog Hanna och Ingrid där vi väntade på att få gå in till tillsammans.Vi fick gå in klockan 07:55 och vi började 08:00 20min tyst läsning sedan hade vi matte i en timme då gjorde vi aktivitet 3.2. klockan 09:20 fick vi rast,på rasten spelade vi king. Efter rasten hade vi SO i 1 tim och 5 min då jobbade vi med medeltiden s.7-8 och tittade vi på en serie som heter Ahmed. Efter SOn hade vi rörelse paus i stället för rast sedan hade vi svenska i 45 min ,mitt liv det är en ny sak som vi gör man ska skriva om en dag i sitt liv.Efter svenskan så hade vi lunch+rast i 30 min vi spelade king hela rasten igen.Sedan hade vi NO i 50 min, häftet om ljud s.50-51.Efter NOn fick vi mini rast i 10 min,king igen.Sedan 13:20 så hade vi elevens val då kan man göra klart skolarbete eller läsa jag skrev på mitt liv sedan slutade vi klockan 13:55.

Efter vi slutat så gick jag till hallen för att hämta min jacka. Jag gick till bussen och väntade, bussen skulle komma om ungefär 3 min. När bussen kommit så gick jag på och blippade mitt busskort och satte mig. Jag åkte en hållplats sedan gick jag och väntade på nästa buss. När bussen kom åkte jag bara en hållplats igen. När jag gott av så behöver jag gå en bit ungefär 1 km under tiden jag gick så lyssnade jag på musik. När jag kommit fram så tog jag fram min nyckel och låste upp och larmade av. Jag hängde av mig jackan,mina skor,datorväskan och min andra väska. Jag gick till köket för att ta något att äta jag fixade en macka och satte mig i soffan och satte på TV:n. Efter ett tag kom Hugo hem,10 min senare kom Felix också. När jag ätit upp så stängde jag av TV:n och gick upp till mitt rum och satte på min dator för att kolla om jag fått nått mail om när mitt packet skulle komma,det hade jag inte fått. Jag tittade lite på youtube, ijustwanttobecool.

Efter typ 2 tim kom Mamma hem och vi gjorde mat vi tänkte göra Spagetti och köttfärssås efter ett tag så kom Magnus hem och bad Felix duka. När maten va klar och det var dukat så kom alla och satte sig vid bordet. Alla tyckte det såg jätte gått ut och tog för sig när alla tagit mat så sa jag och Mamma var så goda. Efter maten så sa alla tack för maten och gick alla och ställde in disken i diskmaskinen och plockade av på bordet och jag torkade av bordet och gick upp på mitt rum och tittade på mina glosor. Efter ett tag så gick jag ner till Mamma och frågade om hon kunde förhöra mig på dom. Det gjorde vi tills jag kunde dom sedan gick jag upp till mitt rum igen och plockade bort lite saker och tittade lite på mail. När jag var klar så gick jag ner för att ta ett glas mjölk,när jag druckit upp så gick jag och ställde in glaset i diskmaskinen. Sedan gick jag till bad rummet och sminkade av mig,gjorde min skincare rutin och borstade hår och tänderna sedan gick jag och sa god natt till Mamma,Magnus,Ida,Engla,Hugo,Felix jag gick upp till mitt rum och bytte om till pyjamas,släkte lampan och gick upp till min säng och la mig ner och satte på en ljud bok och en timer på 10 min. Efter 10 min så försökte jag sova god natt.

Det här var min dag hej då.

Publicerat

22 februari 2023

Berättat av

Märtha

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04368

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lindåsskolan 4-9

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!