Mitt Liv

Berättat av Hjalmar

Född 2010. Nyköpings Friskola Strindbergsgatan. Årskurs 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Hjalmar och det här en vanlig dag för mig.

Mina föräldrar väcker mig klockan sju på morgonen. Mina föräldrar heter Martin och Helena. Jag har också två systrar, Hanna och Lisa.

När jag är vaken kliver jag upp och tar på mig min morgonrock. Sedan brukar jag gå ut i köket och göra min frukost. Jag brukar oftast äta kvarg och yoghurt eller en macka med ost. När jag har ätit går jag till mitt rum och klär på mig. Jag brukar oftast ha på mig ett par jeans och en tjocktröja. Efter det borstar jag tänderna och går på toa. Efter att jag har gjort allt som jag behöver göra brukar jag oftast ha ungefär tjugo minuter kvar innan jag behöver gå till skolan. Då brukar jag kolla på mobilen eller läsa.

Skolan börjar halv nio så jag brukar gå klockan åtta. Det tar ungefär tjugo minuter att gå till skolan eftersom den ligger nere i stan. Efter skolan så brukar jag ibland hänga med Theodore och Aston. Om jag inte är med Theodore och Aston brukar jag äta mellis, kolla på mobilen och läsa. När jag kollar på mobilen brukar jag titta på TikTok eller spela något spel med mina kompisar. klockan fem går jag ner i källaren och spelar tv-spel. Då brukar jag spela Overwatch 2 eller superhot VR.

Efter att jag har spelat en stund brukar jag gå upp till mamma och pappa. Mamma och Pappa brukar komma hem vid klockan fem eller sex. De jobbar som läkare så ibland kommer de hem väldigt sent. När de har kommit hem brukar jag hjälpa till genom att duka eller laga mat. Laga mat gör jag inte så ofta. Det gör jag mest om jag har hittat något recept som verkar bra. Då lagar jag mat. Vi brukar äta klockan sju eller halv åtta. Efter att vi har ätit tittar hela familjen på någon serie eller dokumentär ett tag och efter det går jag och lägger mig och läser i en halvtimme. Sedan sover jag. Jag går och lägger mig och läser vid klockan nio och sover klockan halv tio.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Hjalmar

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05020

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nyköpings Friskola Strindbergsgatan

Klass

Årskurs 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!