Mitt Liv

Berättat av Gabriel

Född 2010. Ljungbyskolan. LJ10.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade klockan 6 men efter några minuter så somnade jag om. När jag vaknade igen var klockan 10 i 7 så jag låg kvar i sängen ett en bit till. När klockan slog 20 över 7 så gick jag upp och kläde på mig.

Jag tog på mig det kläder jag hade och det var blåa jeans, en tröja med tre ränder som är färgade militärgrön först, sen brunn beige och efter det vit. Sen gick jag ner till köket men jag behövde skynda mig så min mamma skalade två ägg åt mig medans jag fixade rostade bröd. När de var klara la jag på lite honung och åt mackorna och äggen.

Efter jag hade ätit klart så gick jag upp och borstade tänderna. När jag hade borstat klart så tog jag fram idrottskläder och packade ner de i min idrottspåse med inneskor. Jag tog också på mig en tjocktröja som var mörkblå. Efter jag hade tagit på mig tjocktröjan så tog jag på mig ytterkläderna och gick ut till bilen. Jag hoppade in i bilen och mamma skjutsade oss till bussen. Vi behövde vänta på bussen i 15 min för att vi kom dit tidigt. Men medans jag väntade på bussen så joinade jag min kompis i ett spel på Roblox. Men medans jag spelade så frös jag för att det var riktigt kallt ute.

När bussen kom så klev vi på bussen och då satte jag mig bredvid min kompis. Vi pratade men medans vi pratade spelade jag fortfarande det spelet. Efter ett tag så klev en till kompis på och då började vi prata med hon med. När vi var framme vid det sista stället vi skulle hämta upp någon så klev personen jag joinade på Roblox på bussen. Vi pratade ett tag till vi kom fram till skolan.

När jag klev av bussen gick jag till vår korridor där väntade jag med några kompisar tills lektionen började. Vi skulle ha slöjd där gjorde vi påsar. När slöjdlektionen var klar så skulle vi ha idrott så jag gick och hämtade mitt ombyte sen gick jag till omklädningsrummet och bytte om. Sen gick jag ner till idrottshallen och då körde vi lite lekar. En av lekarna var konboll och det går ut på att vakta sin korn medans man skjuter ner andras koner. Efter idrotten var klar så duschade jag och efter det skulle vi käka mat. Vi käkade kycklingwok och i den fanns det majs, kyckling, nudlar och paprika. Det var riktigt gott för det fanns också soja och sweet chili sås.

När jag hade käkat klart så gick jag ut på rast och då hade jag en 20 min rast för att jag satt och käka länge. På rasten så gick vi mest runt och pratade.

När rasten var slut så skulle vi ha matte och svenska. Då skulle vi göra lite uppgifter på bingel som handlade om algebra och efter man var klar skulle man skriva en återberättande text om en dag i sin vardag.

Efter svenska lektionen hade vi rast och efter rasten så hade vi engelska. Vi skulle svara på frågor medans vi lyssnade på en text och efter det så skulle vi prata om ett ämne på engelska i 1 och en halv.

Sen efter vi gjorde det var skolan slut så jag åkte buss hem och när jag var hemma spelade jag på mitt Xbox och gjorde lite läxa.

Efter några timmar så åt jag kvällsmat och en timme senare så gick jag och la mig.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Gabriel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05026

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ10

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!