Mitt Liv

Berättat av Ines

Född 2011. Katarina Norra skola. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Se min text ovan

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar 07:00 av att min mamma väcker mig.

Sen tar jag på mig kläder, oftast har jag tagit fram kläderna en dag innan. Jag brukar ta på mig jeans och någon tröja ifall det är kallt kan jag ta på mig en kofta också. Efter att jag har klätt på mig går jag ut i köket för att äta frukost 🍳. Jag brukar äta yoghurt och macka ibland dricker jag smoothie. När jag är klar med frukosten går jag in i badrummet och borstar tänderna och håret. Oftast brukar jag ha håret utsläppt men ibland så sätter jag upp det i en svans. Efter att jag har satt upp mitt hår går jag ut inte hallen och tar på mig ytterkläder. Jag brukar ha på mig en svart täckjacka och svarta boots.

Sen går jag till skolan oftast springer jag till skolan för att inte komma för sent. Oftast tar det kring fem minuter att ta sig till skolan när jag springer. Jag bor bara något kvarter från skolan. Jag brukar inte passera så många människor eftersom det är ganska tidigt på morgonen. Men annars brukar det vara ganska många människor för jag bor i en ganska stor stad.

I skolan brukar vi ha flera olika ämnen varje dag till exempel matte och svenska. Mellan varje ämne har vi små korta raster för att hämta våra mappar i skåpen.

Vi äter lunch i skolans matsal vi får bland annat curry kyckling och korvstroganoff. Vi brukar stå i en kö för att få ta mat och vi har bestämda platser i matsalen.

I skolan brukar jag träffa mina kompisar vi är fyra som brukar hänga. Vi går inte i samma klass men vi umgås på rasterna och efter skolan. Ibland går vi till klubben som är som fritids efter skolan men oftast går vi hem till någon. Då brukar vi stanna där till efter vi har ätit middag. På tisdagar går vi på k pop tillsammans som är en slags dans som kommer från Korea. På torsdagar går jag på konstskola efter skolan.

På kvällen är jag oftast hemma hos mamma eller pappa, äter middag och kollar på film. Sen går jag ut med hunden på kvällspromenad innan jag ska sova.

Godnatt

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Ines

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04386

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!