Mitt Liv

Berättat av Agnes

Född 2011. Katarina Norra skola. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Agnes och är 11 år gammal. Jag gillar att vara med mina kompisar och dansa. Jag tycker om att vara med min familj och släkt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag ska berätta om min dag 25 januari 2023.

Varje vardag så vaknar jag 06:30 och det första jag gör när jag vaknar är att gå upp till vardagsrummet och sätter på ”Blue water high” på tv:n. När jag tittar på tv äter jag yoghurt med havrepuffar. När avsnittet är klart på tv:n så går jag till mitt rum och hämtar min necessär. När jag har tagit min necessär går jag till badrummet och sminkar mig, sätter i mina linser och borstar tänderna. När det är klart så går jag in till mitt rum igen och bestämmer kläder.

Jag satte på mig ett par gråa jeans, svarta strumpor, en vit t-shirt och en hoodie. Efter jag har satt på mig kläderna så bäddar jag min säng, tänder upp lite i mitt rum och drar upp rullgardinen.

när det är 15 min kvar tills jag ska gå till skolan så tittar jag på TikTok och spelar på min ipad.

Sen vid 08:10 går jag till hallen sätter på mig min jacka, väska, mössa och skor. Sen så går jag till skolan. När jag kommer till skolan så går jag upp till min korridor och lämnar mina ytterkläder i mitt skåp. Sen så träffar jag mina kompisar och vi går till idrottslektionen tillsammans. Inne i omklädningsrummet så sätter jag på min mina gympakläder och går in på lektionen 08:25. På lektionen kör vi spökboll och duschboll där om man blir träffad måste man gå in till omklädningsrummet och duscha. Efter att jag har duschat och satt på mig kläder så går jag till nästa lektion som är NO.

På NO:n lämnade jag in min mobil och satt mig

och gjorde något häfte. Jag, Bianca och Edith satt tillsammans i korridoren. Lektionen var 50 minuter lång och vi hade svenska efter. När vi kom in i svenska klassrummet så började vi skriva på en faktatext om smak och luktsinnet.

När svenskan var över så gick jag, Bianca, Edith och Siri tillsammans ner till lunchen. Till lunch blev det fiskfile som inte var god men det fanns annat att äta. När vi hade haft fem tysta på lunchen så gick jag och mina kompisar ut till skolgården. Vid 12:30 hade vi SO och jobbade med Abraham. När klockan blev 13:35 slutade SO:n och vi gick till våra skåp och väntade på att matten skulle börja 13:40. När matten började jobbade vi i vår matte bok och spelade Bingel.

När matten slutade 14:25 så hade vi slutat för dagen äntligen! Vi fick våra mobiler och jag gick hem till Bianca. Hemma hos Bianca åt vi middag på Subway. Och sen så tog jag bussen hem från Bianca vid 20:00. Bussen var framme 20:10 och jag gick hem. Hemma så borstade jag tänderna, tvättade ansiktet och tog ur mina linser och tvättade de.

Typ 10 minuter senare satte jag på mig min pyjamas och tittade på mästerkocken med min mamma, pappa och lillasyster. När mästerkocken var klar typ en timme senare så la jag mig i sängen och tittade på youtube. Vid 22:00 kramade jag min mamma och pappa och sa godnatt. Sen så somnade jag 10 minuter senare. 😴😴

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Agnes

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04390

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!