Mitt Liv

Berättat av Abbe

Född 2014. Åsaskolan F-2. 2B.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv!

Jag heter Abbe Starck Littorin och det här är en helt vanlig dag i mitt liv.

På morgonen går jag upp klockan sex. När jag går upp väcks jag av min lillebror Frans och sen går jag och tricksar med en fotboll. Det tycker inte mina föräldrar om.

Sen går jag ner till matbordet som är i vårat vardagsrum. Till frukost äter jag oftast yoghurt med kornfläcks.

När klockan är halv åtta åker jag med våran bil till skolan. Pappa eller mamma kör bilen. Dagens första lektion börjar 8:00. Vi har frukt klockan kvart över nio och vi tar oftast med frukten ut på rasten. På rasten brukar jag spela fotboll på grusplanen som ligger precis utanför vårat klassrum. När vi har gått in från rasten har vi lektion och sen går vi till bamba. I bamba serveras det oftast fisk och kokt potatis. Efter det har vi lunchrast och efter lunchrasten har vi oftast lektion till halv 2. I bamba är det mellanmål och då brukar det bli macka. Jag brukar ta knäckebröd och sen efter mellanmålet spelar jag fotboll i en timma. Jag blir hämtad 16:00. När jag kommer hem brukar jag hjälpa till med maten tillsammans med min mamma och pappa och min storebror. Vi äter oftast asiatisk mat. Vi sätter oss vid matbordet och sen tar vi mat och äter. Efter maten gör jag mina läxor och efter det spelar jag en Fifa match mot Helmer. Helmer är min storebror som är 11 år gammal. Mina kvällsrutiner är att jag borstar mina tänder halv tio och sen förbereder jag mig för sängen och går och lägger mig.

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Abbe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04472

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Åsaskolan F-2

Klass

2B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!