Mitt Liv

Berättat av Nahuel

Född 2008. Entréskolan Stockholm. 8:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv.

En normal morgon för mig börjar tidigt, ungefär klockan 6:30 när mitt alarm på mobiltelefonen börjar ringa. Efter att jag vaknar, kollar jag oftast min telefon för att se om jag har missat några samtal eller meddelanden. Sedan, med en snabb blick i min garderob, väljer jag det första kläder jag ser och ger mat till min hund. Medans han äter sätter jag på mig mina ytterkläder. Jag sätter koppel på min hund och tar jag min hund för en 30 minuters promenad, när vi kommer tillbaka så tar jag av mig ytterkläderna och äter min frukost, oftast en skål gröt med mjölk eller ett par mackor med ett glas juice. Efter det duschar jag, borstar tänderna och applicerar deodorant. Sedan väljer jag rena kläder från min garderob och sätter på mig tillräckligt varma ytterkläder, oftast en jacka och en mössa. Om det är en idrottsdag, tar jag med mig mina idrottskläder i min ryggsäck när jag börjar gå mot skolan. Jag börjar åka 30 minuter innan skolan börjar.

För att ta mig till skolan åker jag med tvärbanan, en spårvagn i Stockholm som går mellan Sickla och Solna. Denna resa är ett snabbt och bekvämt sätt att ta mig till min skola. Jag måste åka två stationer från Årstadal, där jag bor, till Trekantens station, som ligger nära min skola. Resan tar inte så lång tid, ungefär 10 minuter innan jag kommit fram. Sedan måste jag gå en bit för att komma hela vägen till skolan. Trots att det kan vara kallt och blåsigt på vintertid, är det en fin promenad då det är nära naturen.För att kunna åka med tvärbanan måste jag betala en avgift varje termin. Men jag tycker att det är värt det eftersom det gör att jag kan komma till skolan snabbare och mer bekvämt. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ till att åka bil eller buss.

Jag kommer till ungefär tio minuter innan min första lektion som oftast börjar 8:30. Då hinner jag hälsa på mina vänner och får ut det mesta av min förberedelse innan lektionerna börjar. De är ungefär en timme långa, med korta pauser emellan som ger mig möjlighet att ta en paus från studierna. Första lektionen samlar läraren in våra mobiltelefoner som hen ger tillbaka vid slutet av dagen. Runt 11:30 börjar vår långa lunchpaus, då går jag upp till matsalen som ligger på översta våningen. Där äter jag den lunch skolan serverar tillsammans med mina vänner . Efter lunch har jag möjlighet att gå någonstans eller stanna på skolan. I skolans fritidsrum för rast har jag möjlighet att spela brädspel, pingis, fotboll eller bara slappa i soffan. När skolan slutar klockan oftast 15:15 får vi tillbaka våra mobiltelefoner som läraren samlade in på första lektionen.

Efter skolan brukar jag stanna en stund med mina vänner, men sedan åker jag hem med tvärbanan som jag också tog till skolan. När jag kommer hem hälsar jag först på min familj och äter sedan mitt mellanmål. Mellanmålet består oftast av något som är snabbt att få fram, som frukt eller en smörgås med ost och skinka. Efter det brukar jag gå ut och promenera med min hund, vilket tar ungefär en timme.

På måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar har jag simträning på eftermiddagen. Träningen börjar klockan 18:30, så jag åker med tvärbanan 40 minuter innan för att komma till simhallen Eriksdalsbadet där min träning äger rum. När jag kommer dit, använder jag mitt kort som jag fick från tränaren för att gå in i simhallen. Sedan byter om och går sedan till bassängen. Träningen håller på i 2 timmar. När jag kommer hem efter träningen äter jag middag och går sedan och lägger mig för att vila inför nästa dag.

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Nahuel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04562

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

8:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!