Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2007. Vaxö skola. 6A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.06.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag gillar att simma och spela piano när jag blir stoor vill jag jobba som arkitekt och jag är 13 år

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min liv 2020

När jag vaknar vaknar jag av ett alarm på min mobil som ringer 6:30 , sedan sätter jag på mig kläder, vanligast brukar jag ha ett par jeans och någon tjok tröj för att jag tycker att det är ganksa kallt i skolan men när det nästan är sommar brukar jag ha en t-shirt.

När jag bytt om från pyamas till kläder så går jag upp till köket på våran övervåning och äter frukost jag brukr äta yogurt med flingor och en macka med smör och ost och att drika är te. När jag ätit upp går jag på toa och sedan går jag ned på nedervåningen och borstar mina tänder och så borstar jag mitt hår jag brukar oftast behöva strässa mycket.

Sedan går jag ut i hallen och så sätter jag på mig ytterkläder och min pappa brukar skjutsa mig till ett ställe som heter kulla vägskjäl och där ifrån tar jag bussen till vaxholms kyrka men när jag ska hem från skolan så tar jag bussen hela vägen hem från vaxholms kyrka till kulla där byter jag buss till åkersberga bussen och åker till svinningeuddsvägen.

Jag gillar att spela innebandy, simma, spela piano och så går jag på drama då så skådespelar man och så spelar man pjäser.

På måndagar och onsdagar brukar jag spela innebandy jag brukar oftast åka hem och därifrån tar jag bussen till innebandyn imellan när jag är hemma brukar jag äta en macka eller nudlar oftast men jag kan också äta andra saker.

Men nu när det är corona så behöver vi spela utomhus och det är nästan lika kul fast jag tycker att det kan vara lite jobbigt och annorlunda att skjuta bollen , på tisdagar så spelar jag piano och har drama jag spelar piano med en kompis som heter tuva just nu spelar vi fyrhändigt en låt som heter ungerskdans sedan spelar jag också en låt som hetrer morning.

När jag kommer hem så äter jag middag och sedan så brukar jag packa min skolväska för nästa dag eftersom att jag brukar ha stress på morgonen jag brukar inte hinna kolla på tv på vardagar och jag gör mina läxor och pluggar till prov på tisdagar imellan pianot och dramat.

I skolan så brukar vi ha ungufär 7-8 ämmnen per dag varje lektion är runt en 1 timme till 20 min en dag kan börja med att man har so 8 30 – 8.50 sedan eleverns val alltså typ jobba klart 8.50-9.20 sedan rast 9.20-9.50 matte 9.50-10.45 engelska 10.45-11.40 svenska 11.40-12.00 sedan lunch klockan 12.00 skolmaten brukar inte vara så god och det brukar oftest vara saker inte barn riktigt gillar så jag brukar bara äta en macka oftast men efter lunchen har vi lunch rast och sedan svenska 12.50-13.20 därefter har vi varannan vecka med två olika ämnen ena veckan har vi so 13.30-15.00 och och andra veckan har vi hemkunskap 13.40-15.50

När är skoldagen slut men på onsdagar har vi någonting som kallas studie stöd det är en sak man kan gå till om man vill ha hjälp med läxor eller ska göra klart skolarbeten men man kan också gå på slöjd det brukar jag göra för att jag ligger lite efter där och jag vill gjärna bli klar med det jag jobbar med just nu och vi har bara runt 2 veckor kavar i skolan nu till sommarlovet vårat sommar lov är runt tre månader men denna sommar kommer man knappast kunna göra något man kanske inte ens åka till landsställen i sverige och man får absolut inte åka utomlands och vi kommer inte att kunna ha våran skolavslutning det är jätte tråkigt tycker jag men det är bara på grund av corona och corona pendimin och för att inte viruset ska spridas så ser mitt liv ut just nu.

Publicerat

12 juni 2020

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00395

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vaxö skola

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!