Mitt Liv

Berättat av Kajsa

Född 2011. Enskede skola. 5 C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

19/2-23 Enskede

Holaaaa dagboken!

I söndags gick jag och min familj och vandrade i Tyresta nattionalpark.

Det började att jag vaknade 08:26, först läste jag ut “Sorgfjäril” av Ingelin Angerborn, den är så sorglig i slutet!

Efter det kom mamma med en salad och sa vi hade bråkat om en grej kvällen innan jag vill helst inte berätta vad vi hade bråkat om. När jag hade ätit upp så klädde jag på mig ett par tunna svarta byxor och min lila hoodie och ställde skålen i diskmaskinen.

Sedan borstade jag tänderna och tvättade mitt ansikte, torkade det och gjorde rent med ansiktsvatten och smörjde på krämen.

Jag borstade mitt hår medans jag gjorde det låste jag ut Emma på balkongen hon bankade så mycket så tillslut släppte jag in henne.

Efter det spelade vi roblox, fashon famus och restaurant tycoon 2 och åt lite godis det var väldigt gott hehe.. När mamma och Majken kom hem från friidrotten så kom jag på att jag hade glömt ta upp saker från golvet eftersom Harry skulle köra (det är vår robotdamsugare) så jag plockade upp alla saker från golvet och började fixa med mat GNOCCHI! Och salladen! För att vi skulle vandra i Tyresta och laga lunch där på mammas triangakök.

När vi hade packat allt så klädde vi på oss våra yterkläder , skor och åkte hissen ner till E-plan och gick till bilen och satte oss i den. Det skulle ta drykt 30 minuter att åka dit. Medans vi åkte så satt jag fram och kollade ut igenom fönstret. När vi nästan var framme så såg jag en gul grej på en

åker som jag tror typ att man gör jorden mjukare när man ska plantera saker.

När vi var framme så märkte vi att det fanns typ inga platser på parkeringen så vi fick parkera på parkeringen längre bort. För att komma dit vi skulle börja vandra så fick vi först gå en stig genom skogen och då hittade jag en pinne med grönabar där framme. Efter en liten stund var vi framme och då började vi gå först gick vi till en bäck som är bredvid bron dit går vi alltid när vi är i Tyresta. Jag tog min pinne och började ta sönder isen på pölen nedan för bäcken. Efter det gick vi vidare jag började känna att jag frös om benen men jag tänkte inte så mycket på det.

När vi hade gått en bit typ till 2 eller 3 så hittade vi ett perfekt ställe där vi kunde börja laga maten. När vi hade packat upp allting började mamma laga Majkens nudlar för hon gillar inte gnocchi. Så började jag känna att jag frös väldigt mycket om bena så jag tog Emmas sittunderlag och hade som filt fast jag frös ändå. Efter Majkens nudlar var klara började vi laga gnocchin mamma började med att röra om och sen Emma och sist jag när jag rörde om så råkade jag döda en gnocchi (den ramlade ner på marken) och de bara satt och åt salad. Efter en stund var de klara så jag tog nåra gnocchis lite bea och började äta.

När alla gnocchis var uppätna så tog jag lite salad och började vi plocka ihop allting. När allt var ihop plockat så frågade mamma om jag frös mycket jag svarade ja eftersom jag gjorde det och tänkte att jag borde ha tagit dubbla byxor. Vi började gå tillbaka istället för att gå framåt.

Efter vi hade gått en bit kom vi till ett nerfallet träd så klättrade upp i trädet och mamma tog en bild. Lite senare hade vi kommit fram till bilen, jag och Emma bråkade vem som skulle sitta fram för jag frös så mycket och det är varmare där för att de sätena har stolsvärme. Tillslut blev det Emma som fick sitta fram.

Jag somna nästan och efter att ha åkt en bit så stannade vi på lager 157 och köpte byxor, två långärmade tröjor och ett par vantar till Majken. När vi hade betalat åkte vi hem.

När vi hade kommit fram så och gick in i porten så märkte vi att hissen var sönder för att på den där grejen där man ser vart hissen är stog det en

3:a och en stoppsymbol . Så vi tog trapporna det var jättejobbigt för vi bor högst upp på femte våningen.

När vi kom in så satte jag mig vid datorn och började spela medans duschade Emma och efter det skulle jag duscha men Majken gick före mig så när jag gick och duschade spelade Emma och jag han aldrig duscha klart innan pappa kom för att vi skulle äta med honom egentligen skulle vi komma till honom på måndag men efter som han skulle åka till Maroco på torsdag så vi fick komma en dag tidigare fast inte jag för jag skulle åka till tandläkaren på måndag. Jag ska bara äta middag med honom och sen ska han köra mig hem.

Vi skulle åka till någon restaurang jag kommer inte ihåg vad den heter..hehe.. Jag klädde på mig snabbt mina nya byxor och min nya långärmade tröja, smörjde in mig med någon yoghurtkräm som Emma hade fått från mig i julklapp den luktade väldigt gott typ någon mango lukt och lite senare gjorde mamma två inbakade flätor på mig. När mamma var klar packade jag allt som jag skulle ha med mig till pappa.

En stund senare hade jag packat allt och vi började klä på oss våra yterkläder och gå ner mot bilen och hissen var fortfarande sönder så pappa klagade på trapporna. Lite senar var vi nere packade in allt i bilen och började köra. När vi hade kommit fram så behövde vi gå en bit från där vi hade parkerat till restaurangen.

När vi var framme så gick vi in och frågade någon person som jobbade där om var vi skulle sitta vi fick sitta i något slags koja det är väldigt färgglatt där. Efter en stund kom en flicka med några menyer.

Först fick vi beställa drickor och sen mat jag tog pepsi max och pat tahi gai typ. Drickorna kom rätt snabbt men maten tog lägre tid för maten så medans jag väntade spelade jag toca boca och något sushispel. Efter en stund som kändes som en evighet hade maten äntligen hade kommit så vi började äta och det var väldigt gott! När vi var klara betalade pappa och precis när vi skulle gå började det typ dundra och alla lampor blinkade jag trodde att det skulle vara som typ en storm.

Innan vi åkte hem så handlade vi lite saker för veckan på ica. Efter det lämnade pappa av Emma och Majken och körde mig till mamma och

släppte av mig där. När jag hade gått upp för alla trappor och plingat på öppnade mamma.

Jag gick in klädde av mig yterkläderna. Vi plockade ur diskmaskinen och sen ringde Emma och frågade om jag ville spela jag sa att jag kanske kunde och sa att jag bara skulle fråga mamma. Mamma sa ja så vi spelade tills mamma sa att jag skulle sluta så vi gick och vikte tvätten och samtidigt som jag drack saft och kollade på tv.

Efter vi var klara borstade jag tänderna och gjorde ordning mig för att sova tvätta ansiktet smörja med kräm och sånt där. Så vid runt halv 11 gick jag och la mig och läste till typ 5 i 11 och somna typ 11.

Godnatt & hejdååå dagboken!

Kajsa Rabe 5C

Publicerat

25 februari 2023

Berättat av

Kajsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04590

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskede skola

Klass

5 C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!