Mitt Liv

Berättat av Lucja

Född 2011. Enskede skola. 5 B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

14 februari 2023 Enskede

Hej Dagboken.

Jag heter Lucia och jag är 11 år gammal. Jag har en storebror. Han heter Olaf. Han är 16 år gammal. Min mamma heter Agata. Hon är 42 år gammal. Min pappa heter Dawid han är också 42 år gammal. Men han bor i Polen med min hund som heter Romeo. Jag kommer från Polen, och jag pratar polska men även engelska och lite svenska.

Idag var det en normal dag. Jag var på skolan och hemma.

Dagen började med att jag vaknade klockan 6.00. Då gick jag upp och äta min frukost.

Till frukost hade jag flingor med mjölk. Sen gick jag för att klä på mig min favorittröja och mina favoritjeans. Klockan var 6.30. 15 minuter senare tog jag tunnelbanan till skolan med min mamma.

I skolan hängde jag med mina kompisar Leah och Hanna. Idag börjar vi lektioner klockan 8.00. SO var den första lektionen, vi hade prov om Islam. Efter SO hade vi 30 minuter rast, sen Matte och svenska. På matte hade vi beting och i svenskan bokrecension. Efter svenska åt vi lunch. Idag för lunch hade vi pasta med tomater. Klockan var 12.00 och om 20 minuter har vi bild. På bild gör vi en reklambild. Jag gjorde en Colgate reklam med en katt. Sen hade vi slöjd, på slöjd tittade vi på en film om sömnad och en Gorillafight. Jag brukar sluta klockan 14.55 men idag slutade vi klockan 14.20 eftersom lärare var sjuk.

Jag kom hem klockan 15.00. Hemma läste jag min favoritbok Harry Potter i en stund och sen min bästa kompis från polen som heter Ewa ringade mig och vi pratade. Klockan 17.00 kom min mamma hem, och hon lagade mat. Till middag hade jag pasta med räkor. Efter middag duschade jag klä på mig min pyjamas. Och sen stickade jag. Klockan var 20.00 och jag tittade med min mamma och brorsa på en film. Klockan 21 var det dags att sova. Jag borstade mina tänder och gick till sängs.

Jag tycker att det var en bra dag. Hej då dagboken!

Lucia

Publicerat

25 februari 2023

Berättat av

Lucja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04622

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskede skola

Klass

5 B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!