Mitt Liv

Berättat av Doris

Född 2011. Lindåsskolan 4-9. 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Doris och jag älskar att spela innebandy. Mitt lag heter Lindås Waves.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Doris och min tisdag hemma hos pappa börjar med att pappa kommer och väcker mig, då är kl ungefär 06:30. Jag Efter jag har vaknat går jag direkt och äter frukost och då har pappa gjort havregryns gröt, på min gröt tar jag först äpplemos och sedan tar jag mjölk på. När jag har ätit klart så är kl 07:05 då så går jag upp på övervåningen där mitt rum är och tar på mig kläderna jag ska ha på mig i skolan och gör mig i ordning. När jag har gjort i ordning mig går jag ner och kollar på min mobil tills kl 07:45. Då ringer jag Saga och så går jag in på en app som heter Västtrafik och kollar när bussen kommer, vi brukar ta en buss som går runt 07:50. Det tar bara 2 min att ta bussen till skolan så jag är framme ca 07:53. Jag går på bussen vid Billdals kyrka och åker två hållplatser till Västra Lindås där jag går av.

Jag träffar mina kompisar utanför skolan och går till kapprummet och hänger av ytterkläderna och tar sedan min väska och går till klassrummet. Direkt när jag kommer in i klassrummet sätter jag min mobil på ljudlöst så att den inte stör och lämnar in den. Jag sitter bredvid min kompis Saga i klassrummet som jag brukar ta bussen med på morgonen. Första lektionen är matte och vi har det från kl 08:00 till 08:50. På matten jobbar vi med procent och vi har uppgifterna på datorn. 08:50 byter vi ämne och så har vi svenska till kl 09:20. Sedan när svenskan är slut har vi rast från kl 09:20 till 09:50. Då brukar vi antingen köra prick eller rekordet. När vi går in från rasten har vi Svenska igen men de passet är lite längre för det är från kl 09:50 till 10:50. No har vi efter svenska ända till vi ska gå till bamba 11:40 och efter vi har ätit upp går vi på rast till 12:30. När vi kommer in har vi ett kort kort No pass igen till 12:55. 13:05 börjar våran sista lektion och då har vi slöjd, jag går i syslöjd så nu håller vi på med en kudde. 14:25 slutar vi och så får vi ta våra mobiler och gå hem.

När jag går mot bussen kollar jag i Västtrafikappen och ser när bussarna går för ibland behöver man springa till bussen. Jag åker hem med bussen och går till mitt hus. När jag är hemma brukar jag ta macka eller fil till mellanmål och titta på tv medans jag äter. Jag har träningar på tisdagar och tar bussen med Ingrid och Emelie så vi brukar bestämma buss efter skolan eller på måndag kväll. Kl 16:08 brukar vi ta en buss och Emelie går på bussen vid skolans buss hållplats och Ingrid gå på samma som mig. Vi hoppar på bussen och vi brukar sätta oss längs bak för där är det 3 säten så ingen sitter själv. Vid Hovås nedre går vi av och det tar ca 2 min till hallen. Vi brukar vara där tidigare än alla andra för att vi vill spela match själva, vi hinner spela i typ 10 min innan alla andra kommer och träningen börjar. När träningen är klar åker jag hem och äter middag, vi äter olika maträtter hela tiden för vi får hem recept som vi lagar. Sen när jag har ätit upp går jag och duschar. När jag har duschat gör jag mina läxor om jag har några och sen kollar jag på tv. Sen kl 20:40 ungefär äter jag kvällsmat och då brukar jag äta macka eller fil. Jag går och lägger mig sedan kl 22:00 – 22:30.

Publicerat

25 februari 2023

Berättat av

Doris

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04640

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lindåsskolan 4-9

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!