Mitt Liv

Berättat av Vega

Född 2011. Enskede skola. 5 C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Söndag 19 feb-23 Enskede

Hellu dagboken det är Vega här! I söndags så hade jag ingen att vara med under dagen så jag bestämde mig för att åka in till Götgatan och kolla på kläder inne på monki för mina presentkort.

Jag vaknade klockan 08:30 ungefär och det första jag gjorde var att ta upp min pappas dator och började kolla på min favoritserie Riverdale.

När jag hade kollat i ungefär en och en halv timme började jag bli hungrig så jag gick upp och gjorde två rostmackor och ett glas oboy. När jag hade ätit så gick jag tillbaka till min säng och fortsatte att kolla på Riverdale men jag började att bli uttråkad så jag valde att fixa mitt hår istället.

Jag satte upp det i en hög tofs med en klämma i. Sen så borstade jag tänderna i typ 3 minuter. Så var det bara en sak kvar, att sminka mig. Jag är så himla dålig på det så det kom mascara på min näsa och när jag satte på ögonskugga blev det alldeles för mycket så det kom massa glitter i hela mitt ansikte. Jag såg ut som en av de där trollen i filmen trolls men i alla fall. Sen när jag lyckades fixa mitt smink köpte jag två tunnelbanebiljetter på min mobil och gick till tunnelbanestationen.

När tunnelbanan kom gick jag på och åkte till slussen för att jag skulle gå in på monki och handla nya kläder för mina presentkort, jag hade 200kr på ett och 500kr på ett så jag hade väldigt mycket. Jag hittade inget där inne så jag gick över gatan in på normal istället, där hitta jag ett jättebilligt nagellack och två födelsedagskort till mina två bästa vänner. Jag betalade och gick till gina tricot, jag brukar hitta fina kläder där inne men det gjorde jag inte den här gången för allt var så dyrt och där hade jag inget presentkort.

Jag gick in till monki igen för jag ville verkligen använda mina presentkort. Jag hittade en jättefin rosa och vit stickad tröja som jag köpte för 250kr. När jag skulle betala såg jag en rosa hårklämma och ett halsband med en rosa blomma, jag tyckte de passade bra till den rosa och vita tröjan så de köpte jag också. När jag hade betalat så gick jag in på normal igen och hittade ingenting.

Jag ville hitta ett par byxor och en tröja under till min stickade tröja så jag gick in på monki igen och då hittade jag en fin vit tröja som passade jättebra men inga byxor för jag hitta inga med min storlek. Jag bestämde mig för att åka ut till Farsta och kolla på h&m ifall det fanns några snygga byxor där.

När jag åkte tunnelbana gick det på några killar som var kanske 12/13 år gamla och de var JÄTTE högljudda och ena satt framför mig och andra satt bredvid. När jag tillslut kom fram till slutstationen som var Farsta gick jag snabbt ut från tunnelbanan och ner till spärrarna och in till Farsta centrum.

Det första jag gjorde var att gå in på h&m men jag hitta inga byxor men tillslut hitta jag några jättefina som jag köpte för 100kr det var dessutom på rea. När jag gick ut från h&m gick jag in på normal såklart och där hittade jag ett till billigt nagellack för bara 14kr. När jag gick ut

från normal gick jag till flyn tiger och där hittade jag en klubba som jag tyckte var lite rolig för den såg ut som en fot och den kosta bara 10kr så den köpte jag.

När jag gick ut från flyn tiger var klockan ungefär 14.50 så jag bestämde mig för att åka hem. När jag kom upp på perrongen såg jag att tunnelbanan var försenad så jag fick vänta typ 8 minuter. Exakt när tåget kom så kom också de där jobbiga killarna igen och skulle med samma tåg och såklart skulle de sitta vid mig igen. När jag äntligen kom till sandsborg gick jag av tunnelbanan och gick hem.

När jag kom hem ville min mamma se vad jag hade köpt så jag visade kläderna och hon tyckte att de var jättefina. När jag hade visat kläderna gick jag in på mitt rum och valde att göra varsitt armband till mina bästa vänner eftersom att jag köpte varsitt kort och jag ville lägga ner något i kuvertet. Till Emma gjorde jag ett grönt för det är hennes favorits färg och till Kajsa gjorde jag ett blått för det är hennes favoritfärg.

När jag hade gjort armbanden var det dags att äta middag, vi skulle äta hamburgare, det var jättegott men efter maten gick jag och min lillebror in i hans rum och kollade på Youtube. Efter typ en timme ville jag inte kolla längre så jag gick ut från hans rum och gjorde te istället.

När teet var klart tog jag fram min kopp som har sengångare på sig och la ner en sked honung. Jag gick in till mitt rum och fortsatte att kolla på Riverdale och drack mitt te.

När jag hade druckit upp frågade jag min pappa ifall vi kunde hänga upp mina hyllor som vi hade köpt på Ikea dagen innan och han sa att vi kunde göra det så det gjorde vi. På vissa ställen i mina väggar är det ihåligt så när vi satte dit hyllan sa pappa att jag inte kan sätta så tunga saker på den men det var jag okej med mig.

När vi hade hängt upp allting gick pappa och kolla på mobilen och jag gick och tog hans dator och fortsatte att kolla på Riverdale på den istället för min mobil.

Efter typ en timme gick jag och borstade tänderna och duschade, efteråt sen så frågade jag min mamma ifall hon kunde göra en inbakad fläta på mig så mitt hår i skulle bli så trassligt dagen efter. När mamma var klar var klockan ungefär 21.15 så jag gick in i mitt rum och fortsatte att kolla på Riverdale på pappas dator till klockan 21.30 typ. Sen så kom pappa in och sa god natt sen nästa sekund somnade jag på direkten eftersom att jag var så trött.

Godnatt dagboken / Vega Wållberg

Publicerat

25 februari 2023

Berättat av

Vega

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04580

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskede skola

Klass

5 C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!