Mitt Liv

Berättat av Siri

Född 2012. Resarö skola. 4:1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Hej, jag heter Siri och jag är tio år. Jag bor i Vaxholm med min mamma, pappa och min storebror Samuel. Jag har en katt och en hund, de heter bullen och Sigge, och idag ska jag berätta om en vanlig onsdag i mitt liv.

Skolan börjar klockan 08:00 så jag går upp klockan 07:00. När jag går upp tar jag på mig kläder och bäddar min säng. Sedan äter jag frukost och då äter jag en macka med pålägg, oftast har jag smör och skinka på. När jag har ätit min macka går jag till badrummet och borstar mina tänder och fixar mitt hår. Sedan har jag lite tid över så då kollar jag på min mobil. När klockan är 07.45 börjar jag gå till skolan.

När jag kommer in hänger jag av mig mina kläder och går in i klassrummet. Som första lektion har vi NO sedan matematik, efter rasten har vi SO och sedan bild. Sedan har vi äntligen lunch då tvättar vi händerna och ställer upp i led. Efter lunchen har vi engelska och vi slutar dagen med musik.

När jag kommer hem är det bara min storebror hemma, båda mina föräldrar jobbar. Mamma jobbar kväll och pappa kommer hem runt fem tiden. Det är min tur att gå med hunden så då gör jag det. När jag kommer hem gör jag läxor om jag har några. Och sedan brukar jag äta mellanmål då tar jag en macka med smör och skinka. Jag har ingen aktivitet så jag tar det oftast lugnt eller så hänger jag med mina kompisar. När pappa kommer hem så börjar han med middagen. När vi har ätit går jag upp på mitt rum och tittar på tv. När klockan är 20:45 gör jag mig redo för att gå och lägga mig. Innan jag somnar kollar jag lite på min mobil och sedan somnar jag ca 21.30.

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Siri

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04684

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!