Mitt Liv

Berättat av Louise

Född 2012. Resarö skola. 4:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela innebandy, fotboll och att hänga med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! jag heter Louise och jag är 10 år gammal. Jag bor med min lillebror, mamma och pappa. Jag har 3 husdjur, en katt, och två kaniner. Jag ska skriva om en måndag för att det var det igår och då är det lätt att komma ihåg vad som hände.

Dagen börjar alltid med att mamma eller pappa kommer in och väcker mig när klockan är ca 07:00. Så jag går upp, sen klär jag på mig och går ner och äter frukost. Jag brukar äta en macka med jordnötssmör och banan. Efter frukosten går jag upp och borstar tänderna. sen går jag ut och ger mina kaniner mat. Eftersom vi börjar klockan 09:00 på måndagar så har jag tid att chilla lite innan skolan. Sen går till skolan när klockan är ca 08:40 för att jag ska möta min kompis som jag alltid går till skolan med.

I skolan börjar vi med att ha SO i en halvtimme sen har vi rast och efter rasten fortsätter vi med SO. Efter SO har vi SV och sen klassråd. Sen har vi en kort rast och sen har vi lunch. Till lunchen fick vi biff med potatis och det som var vegetariskt var en rödbetsbiff. Efter lunchen hade vi en ännu kortare rast. Efter den korta rasten har vi en timmas matte. Sedan slutar vi när klockan är 14:20.

När jag kommer hem leker jag med min kompis Edith. Egentligen leker vi inte så mycket men vi liksom ”hänger”. Och så brukar vi äta lite mellanmål. Till mellanmål äter vi några mackor och sen brukar vi gå upp på mitt rum och kolla lite på våra mobiler eller så hjälps vi åt med läxan. När Edith har gått hem brukar jag städa lite på mitt rum eller så gosar jag med mina kaniner. Vi äter middag när klockan är ca 18.00. Efter maten brukar vi kolla på TV tillsammans.

Innan jag går och lägger mig brukar jag lägga fram kläder till nästa dag och sen läser jag i typ 20 min. Det är en vanlig måndag för mig!

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Louise

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04696

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!