Mitt Liv

  • Tuva(jag)

  • Tuva(jag)

Berättat av Tuva

Resarö skola. 4:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Torsdag

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Tuva och jag älskar hundar och tigrar. Det bästa jag vet är Sushi, Djur, Filmer, Böcker, Skriva Berättelser och att äta mat. Jag älskar min familj och närvaron av dem! Men mest av allt Bailey min hund och Ozzy min katt!❤️

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv!

Hej! Jag heter Tuva Elisabeth Gudrun Cuba och jag är 10 år Jag ska skriva om en torsdag den 2 februari 2023.

Jag vaknar på morgonen (eller så väcker min mamma mig) klockan 06:45 och gäspar stort. Jag går upp ur sängen och sätter på mig ett par svarta jeans och en beige tröja som ser ut som det är en skjorta under. Det står ”Happy today” på den.

Jag borstar håret och går ned och ordnar frukost. Annars brukar mamma redan ha gjort det. Jag väntar tills klockan är 07:35 för skolan börjar 08:10 och så går jag till Matilda. Hon och Sigrid är mina bästa vänner. Jag kommer fram till Matilda vid 07:45 ungefär. Vi går sedan till skolan. Vi går på Resarö skola i 4:an. När vi kommer fram går vi in 5 i. Första lektionen för mig är svenska med Helena, Sen är det engelska med Emelie, och slutligen rast.

Jag brukar oftast leka med Matilda och Sigrid på rasterna men ibland är jag även med Vera eller Tyra.L och Flora också. Sen plingar Abdoulie in oss klockan 09:55. Vi har då mitt favoritämne… SLÖJD!

Slöjd är superkul! Jag gillar båda olika sorters slöjd. Men jag är gladast när jag har Anette. Hon är jättesnäll. Jag gör en lappkudde just nu. Den har neutrala och beigea nyanser. Den kommer jag ha i min säng när den är klar.

Efter slöjden är det rast igen klockan 11:20-11:45. Sedan när vi går in har vi lunch. Vi brukar oftast få gryta, pasta eller ris och kyckling med någon god sås.

Efter lunchen har vi matte. Jag tycker skolan är ganska enkel. Särskilt svenskan när vi ska skriva berättelser. Det är däremot det roligaste jag vet. Matten är den sista lektionen för dagen.

Efter skolan stannar jag antingen på fritids till 15:30 eller så går jag någon random tid till någon kompis. Idag när jag skriver på det här är det onsdag och jag ska leka med Vera.

I alla fall går jag hem och spelar roblox eller tittar på tv. Annars läser jag min favoritbok som heter ”Maze runner” jag ska se filmen om ett tag med min storasyster. Selma. Jag får titta på den även om den är 16 åldersgräns.

Hej då!

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Tuva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04716

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!