Mitt Liv

Berättat av Agnes

Född 2012. Resarö skola. 4:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! jag heter Agnes och är 10 år gammal. Min familj består av min storasyster Stella, min mamma Carolin men kallas Carro och min pappa Mickel men kallas Micke. Vi har två hundar en av de heter Astor och den andra heter Mickan.

Jag ska berätta om en vanlig måndag. Jag vaknar 07.40 och min skola börjar 09.00. Min mamma eller min syra väcker mig. Då går jag upp och bäddar min säng och tar upp rullgardinerna. Sen tar jag på mig kläder jag har min garderob uppe i mitt rum. Sen äter jag frukost. Jag äter olika bro på vad jag är sugen men ofta brukar jag äta en macka med smör, ost och skinka på. Sen borstar jag mina tänder och kammar håret och sätter upp håret i en hästsvans. Sen tar jag med min skoldator och en ryggsäck sen. Går jag till min mormor och morfar. Som jag bor granne med sen skjutsar morfar mig och Stella och min kusin till skolan.

I skolan på måndagar har jag först so och rast mer so, svenska, klassråd, lunch och rast och matte. Vi åt färsbiff, kokt potatis, gräddsås till lunch i skolan.

Sen gick jag hem med två kompisar men vi skulle inte leka. När jag kom hem sa jag först hej till min mamma. Sen gjorde jag nudlar i smak av kyckling det var väldigt gott. Jag kollade på en serie som handlar om en tjej som byter skola väldigt bra. Nu var det dags att äta middag klockan var ungefär halv sex. Jag och min familj åt korvstroganoff och ris det var jättegott. Efter det gjorde jag och mamma min engelska läxa man skulle läsa.

Nu var klockan straks sju. Jag gick upp för att hämta min pyjamas. Sen duschade jag och borsta mina tänder och mitt hår. Nu var klockan åtta jag kollade lite på min serie och klockan tjugo i nio. Går jag och min pappa till mitt rum. Vi lekte gissa matvaror. Sen klockan nio går pappa och jag sover. Det var min vanliga måndag.

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Agnes

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04720

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!