Mitt Liv

Berättat av Leonelle

Född 2012. Resarö skola. 4:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Leonelle fast min familj och mina kompisar kallar mig Leo. Jag har två systrar som är äldre än mig och en liten hund. Jag bor i ett rött hus med två våningar med min mamma, pappa, min hund och en av mina syskon för att min äldsta syster är på utbytes år i USA. Jag ska berätta om en helt vanlig tisdag.

På tisdagar börjar vi 08:00 så jag vaknar av mitt alarm 06:50. Sedan byter jag om och så borstar jag mitt hår sedan går jag ner för att äta frukost. För frukost brukar vi äta flingor med mjölk eller så äter vi gröt. Efter jag har ätit klart går jag upp för att borsta tänderna och när jag har borstat klart går jag till mitt rum för att hämta idrottskläder för att på tisdagar har vi idrott. När jag har hittat mina idrottskläder går jag ner igen för att packa ner de i min ryggsäck. När jag har packat klart min ryggsäck med allting jag behöver klär jag på mig med ytterkläder och sedan säger jag hejdå till min mamma för att min pappa brukar redan vara på jobbet. Jag bor ganska nära skolan så jag brukar gå ungefär kl. 07:45 så att jag är vid skolan ungefär vid kl. 07:55.

När jag kommer till skolan klär jag av mig vid min krok och sedan går jag in i klassrummet. På tisdagar börjar vi med 1 timme svenska. På svenskan började vi skriva på det här. Emellan varje lektion har vi benstreckare för 5 minuter. Sedan efter vi har haft svenska och NO har vi rast.

Då brukar jag hänga med två av mina kompisar som inte går i min klass fast vi gick i samma klass i trean. De heter Tyra och Ellen. Vi brukar typ gå runt på skolgården och prata om massa olika grejer. När rasten är slut går vi in igen och klär av oss våra ytterkläder och går in i klassrummet igen.

Varje tisdag efter första rasten brukar vi ha andra delen av NO och efter andra delen av NO har vi en timme av matte.

Efter matten tvättar vi händerna och sedan ställer vi alla oss i ett led och så kommer en lärare för att gå ner med oss till matsalen. För lunch hade vi pasta med tomatsås. Senare när vi har ätit klart går vi ut på rast och då möter jag Ellen och Tyra som vanligt.

När rasten är slut går vi in och hämtar våra ryggsäckar för att gå ner och byta om för att vi ska ha idrott då brukar vi leka olika lekar. När idrotten är slut behöver man duscha och byta om. Efter jag är klar går jag tillbaka upp till klassrummet för att ha svenska.

Svenska passet är det sista lektionen för en helt vanlig tisdag. Sedan när skolan är slut brukar jag gå hem med Ellen för att vi har gymnastik senare på dagen och då åker vi tillsammans.

När vi kommer hem brukar vi byta om och äta något. När allt det är klart kollar vi lite på tv. Vi åker 15:45 för att vår gymnastik börjar 16:00. När vi kommer ditt brukar vi börja värma upp och sedan träna på vårt fristående. Fristående är en typ av dans som man gör i trupp gymnastik när vår gymnastik är klar åker vi hem igen.

När jag kommer hem äter jag och sedan brukar jag och min familj kolla på ett avsnitt SWAT eller Chicago Med. Den är jättebra. När vi har kollat en eller två avsnitt och sedan går jag upp för att borsta tänderna och byta om till pyjamas och sedan säger jag god natt till min familj och lägger mig runt 21.00. Det var en helt vanlig tisdag.

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Leonelle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04724

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!