Mitt Liv

Berättat av Tyra

Född 2012. Resarö skola. 4:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! jag är Tyra 10 år och lever med min mamma pappa en lillasyster och en katt. Jag ska berätta om en helt vanlig måndag i mitt liv. Dagen brukar börja med att min mamma eller pappa väcker mig och min lilla syster på morgonen så att vi ska hinna till skolan. Efter att mamma eller pappa har väckt oss så sätter vi på oss kläder och går ner för trappan och äter frukost. Jag sover i samma säng som min lillasyster även fast vi har egna sängar och egna rum, fast det är ändå mysigt att sova med henne.

På frukosten så åt vi macka yoghurt och ibland stekt ägg om vi hinner. Efter att vi ätit frukost så springer vi upp för trappan och borstar tänderna och borstar håret tvättar ansiktet och gör oss i ordning för skolan. på måndagar så börjar jag skolan kl09.00 medans min lillasyster börjar skolan kl08.00 så medans min lilla syster är i skolan så hinner jag spela Nintendo ett litet tag tills när skolan börjar för mig.

skola

Idag så hade vi SO, SV, Klassråd det är när eleverna får bestämma och tycka saker, som att vi behöver mer hopprep eller om vi ska ha mys fredag med film och fika någon vecka. Vi har också Matte och sedan studjetid det är när man får jobba ikapp saker som man missat det väljer man skälv om man vill gå på.

Kväll

När jag kommer hem så brukar jag rita leka med en kompis eller spela Nintendo. Nintendo är som en Ipad fast med kontroller och man kan koppla upp den på TV n så att man kan spela fler. Man kan max spela 4 personer samtidigt beroende på vilket spel det är. Helst spelar jag Zelda då ska man rädda Prinsessan Zelda. Senare på kvällen efter att vi ätit middag så går vi och duschar och borstar tänderna och när vi gjort det så läser jag bok och sedan går vi och lägger oss. GOD NATT!

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Tyra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04726

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!