Mitt Liv

Berättat av Matilda

Född 2012. Resarö skola. 4:3.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela spel, både brädspel och tv-spel men jag gillar också att baka, rida och vara med kompisar.

Jag gillar ju också mina aktiviteter, ridning, innebandy, fotboll och gymnastik. Jag gillar ridningen och gymnastiken mest men sedan kommer innebandy och sist fotboll. Fast jag gillar ju alla.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Matilda och är 10 år. Jag bor på Resarö med min mamma, pappa, lillebror och 2 marsvin. Jag ska berätta om en vanlig torsdag i mitt liv.

På torsdagar börjar vi skolan kl.08.10 så mitt larm ringer kl.06:40 men oftast går jag upp typ kl.07:10. När jag har kommit upp klär jag på mig och går ner för att äta frukost. Till frukost äter jag yoghurt med flingor och ibland också en macka med smör och ost. Efter att jag har ätit upp frukosten går jag och borstar tänderna. Medan jag borstar tänderna brukar jag ge marsvinen mat. När jag har borstat tänderna kollar jag att jag har packat ner allt som ska med till skolan och sedan väntar jag på att min kompis ska komma och knacka på. Hon kommer och knackar på varje morgon. När min kompis har kommit sätter jag på mig ytterkläder och så går vi till skolan tillsammans.

På torsdagar är vår första lektion matte och efter matten har vi rast. På rasten brukar jag och mina kompisar vara uppe i skogen och prata medan vi balanserar på ett träd. När rasten är klar har vi svenska och engelska. Efter engelskan har vi rast. Efter rasten brukar jag vara jättehungrig och om jag inte åt någon frukt då är det helt okej för som tur är har vi lunch efter rasten. När vi har ätit lunch går vi direkt till slöjden. Jag tycker träslöjd är roligast. På slöjden håller vi på att göra skålar som ska se ut som någon sorts frukt. Min skål ska se ut som kiwi. När slöjden är klar möter jag min bästis utanför slöjdsalarna. Sedan går vi upp till klassrummen igen för att hämta våra ryggsäckar. De flesta dagarna går vi till fritids efter skolan om jag inte har någon aktivitet som börjar tidigt men på torsdagar slutar skolan kl.13:40 om man inte ska gå på ex-tid som slutar 14:30. På ex-tiden kan man jobba i kapp om man har varit sjuk eller bortrest och missat något. Men i alla fall så går jag på fritids på de flesta dagarna. På fritids brukar jag pyssla, rita eller skriva en story på whiteboard-tavlan med min kompis. Typ klockan halv 3 brukar vi gå och äta mellis. Oftast blir det fil med cornflakes och müsli eller så blir det macka med smör, ost, paprika och gurka typ. Efter melliset går jag hem och då är klockan typ 3. När jag är hemma brukar jag äta lite extra mellanmål för att jag har ridning som börjar kl.17. Sedan gör jag rent buren till marsvinen, ger de vatten och hö och så går jag och kollar ett tag på mobilen. Oftast så spelar jag men ibland kollar jag igenom mina bilder. När klockan är 15:50 brukar jag gå ner i källaren och byta om till ridkläder. Kl.16.15 ska jag vara vid 5-minuters parkeringen för att få skjuts av mina kompisar om inte mamma eller pappa skjutsar. Jag rider på Bogesund. Min favorithäst heter Instyle och jag får rida henne ganska ofta. Jag har ridit henne typ 6–7 gånger nu varje vecka! Ridningen slutar kl.18 men det tar lite tid att komma hem sedan för att man måste ju rykta hästen, sadla av och tränsa av.

När jag har kommit hem från ridningen går jag ner i källaren igen, tar av mig de hårigaste plaggen, hjälmen och västen. Efter det tar jag på mig mina badtofflor och går upp för att duscha. Som tur är brukar maten vara redo på bordet och det tycker jag är jätteskönt eftersom man brukar vara hungrig när man inte har ätit på ett tag. Det brukar oftast bli pannkakor med ärtsoppa eller sushi till middag på torsdagar. Efter att vi har ätit middag sätter jag och min lillebror oss och spelar tills mamma kommer och säger att det är roligare om vi kollar på någon film tillsammans. Vi tittar oftast bara på tv4 eller något annat tråkigt men ibland börjar vi kolla på någon riktig film som är rolig samtidigt som vi äter macka och dricker te eller oboy. Ibland borstar mamma mitt hår också. När det börjar bli sent går jag och borstar tänderna. Ja och sedan går jag och kollar till marsvinen innan jag går och lägger mig. Min lillebror brukar komma och sova med mig ibland också. Sedan somnar jag och sover som en stock hela natten.

Publicerat

27 februari 2023

Berättat av

Matilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04798

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Resarö skola

Klass

4:3

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!