Mitt Liv

Berättat av Edla

Född 2012. Internationella Engelska Skolan Årsta. 4A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Edla, jag bor i Stockholm och gillar att simma. Hoppas att du har tyckt om texten!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

En vanlig vardag börjar med att min hund Fenix hoppar upp i sängen och väcker mig. Då är klockan ungefär kvart över sex eller halv sju. Jag går upp ur sängen, och till garderoben. Min garderob är stor och vit.

Om det är vinter väljer jag ett par trasiga jeans och en t-shirt eller en magtröja. Till det tar jag en hoodie eller tjocktröja.

Om det är sommar väljer jag en klänning eller ett par shorts. Ofta om det är shorts tar jag ett linne, t-shirt eller magtröja.

När jag har satt på mig kläder borstar jag håret med min rosa hårborste. Ibland hinner jag fixa frukost till familjen, men oftast har mamma hunnit upp före mig. Om jag inte fixar frukosten brukar jag sätta mig och läsa en bok.

Till frukost äter jag oftast yoghurt med müsli. Müslin innehåller solrosfrön och torkade jordgubbar.

Efter det borstar jag tänderna.

Oftast börjar skolan klockan åtta, men på måndagar och fredagar börjar vi nio. Om vi börjar åtta går bussen tjugo över sju. Om vi börjar nio går bussen tjugo över åtta. Bussen är alltid röd och har blåa säten. Min favoritplats är längst fram, men det är inte alltid det är ledigt. Då sätter jag mig längre bak, eller står upp.

När jag kommer fram till Gullmarsplan byter jag buss, och kommer sen fram till skolan.

När jag kommer till skolan möter jag mina kompisar. Vi sitter på ett bord utanför kemisalen och pratar tills första lektionen börjar.

I skolan får vi olika maträtter, och alla är inte jättegoda. Min favorit skolmat är natchobuffè och tacobuffè.

Efter skolan går jag ibland på fritidset, men ofta behöver jag åka hem för aktiviteter. Jag har simning fyra dagar i veckan, ridning en dag i veckan och handboll två dagar i veckan.

Jag älskar tisdagar och onsdagar, för att på tisdagar har jag ridning och på onsdagar så har jag simning och handboll.

Mina favorithästar heter Szmer, Pippi, Harry och Cindy. Jag tycker att man blir väldigt lugn när man är i stallet.

Simningen är jätterolig, och den vill jag kanske elitsatsa på!

Handbollen har jag massor av kompisar på från min gamla skola (har bytt skola nyss) och har världens bästa tränare. Simningen är min favoritsport.

När jag kommer hem efter träningarna brukar jag sätta mig och läsa en bok, löser en Rubiks kub eller hjälper mina föräldrar att duka, laga mat eller ställa fram maten.

Jag och min lillasyster gör mycket tillsammans, men ofta är jag också med min bästis Siri. Siri och jag hänger minst en dag varje vecka, men ofta fler. Vi hänger mycket efter skolan eftersom att hon går kvar i min gamla skola.

Sen brukar jag göra läxorna, eller skriva på min historia.

På kvällen, när klockan är ungefär kvart över åtta, halv nio, brukar jag sätta på mig pyjamas eller nattlinne. Sen kollar jag på TV, med antingen min lillasyster eller hela min familj.

Om det bara är jag och min lillasyster brukar vi kolla på Lilla Aktuellt. Just nu handlar det mest om miljökatastrofen, inflationen, Ukrainakriget och andra hemska saker.

Om vi är hela familjen, som vi ofta är, brukar vi kolla på lite andra saker. Till exempel tittar vi ofta på Mästerkock, Hela Sverige Bakar, Sveriges Starkaste Familj och andra liknande program.

På helgerna ser min dag lite annorlunda ut. På helgerna är vi också ofta på vårat landställe i Dalarna, så jag tänker berätta hur min dag ser ut där.

Jag vaknar mellan klockan sju och åtta. Då går jag upp och sätter mig och tittar på TV med min lillasyster. Mamma brukar fixa frukost, och pappa brukar sova. När klockan är mellan halv nio och nio brukar vi äta frukost, och då är alltid pappa med såklart.

Sen klär jag och min lillasyster på oss, mamma och pappa har alltid redan gjort det.

Efter det brukar jag och lillasyster göra olika saker. Vi brukar bada, åka skidor, åka iväg och rida, och många mer saker beroende på vilken årstid det är. På hösten är det perfekt att plocka lingon, blåbär, svamp och massor av saker som finns i skogen. Då går vi ut hela familjen och min mormor och morfar för att plocka i dom fina skogarna. Ofta går vi även bara ut och går för att komma ut i skogen.

Några av våra grannar är min mormor och morfar, så ibland äter vi lunch där. Oftast äter vi i vårat hus. På kvällen äter vi oftast med våran mormor och morfar, ibland i vårat hus, ibland i deras.

Sen börjar min vardag om igen!

Publicerat

27 februari 2023

Berättat av

Edla

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04816

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Årsta

Klass

4A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!