Mitt Liv

Berättat av Juno

Född 2012. Internationella Engelska Skolan Årsta. 4C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Torsdag

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Juno. Jag är 10 år och fyller år i april. Jag gillar att spela på min dator och min favorit lektion i skolan är bild. Min favorit mat är typ allting med kött. Den maten som jag inte gillar är kyckling curry och brysselkol. Jag gillar också att åka skidor och skridskor.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

På morgon vaknar jag av att min aktivitetsklocka väcker mig klockan 06:15. Då tänder jag min lampa över min säng och tar på mig mina kläder. När jag har på mig mina kläder går jag till badrummet och borstar håret med min hårborste som min frisör har rekommenderat. Sedan går jag till köket och äter frukost. Till frukost äter jag mackor med smör, sylt, proteinella (det är som nutella men lite nyttigare och ingen palmolja) eller honung och jag dricker vatten. Sedan går jag till badrummet igen och borstar tänderna. När jag har gjort det så går jag på toa. Om min buss kommer om tjugo min så brukar jag kolla på Youtube i typ fem min. När jag har kollat i typ fem minuter så går jag ner för trappan till hallen. Där tar jag på mig skor och jacka och tar fram mitt SL kort (busskort). Sedan väntar jag tills bussen kommer om 4 min, då kan jag gå till busstationen, det tar typ 1 minut att gå. När jag är på bussen åker jag i 25-30 min, det kan ta 35 minuter om det är mycket trafik. När jag kommer lite mer en halvvägs till skolan brukar min kompis gå på bussen. När vi kommer fram till våran station så behöver man bara gå typ 500 meter och sedan är man framme vid skolan. När jag är utanför skolan tar jag fram min mobil och skriver till pappa att jag är framme. När jag kommer in i skolan så går jag upp två trappor och går till mitt skåp. Där tar jag upp min skåpnyckel ur min ryggsäck och öppnar mitt skåp för att lägga in min ryggsäck och jacka. Sedan går jag till klassrummet och väntar i korridoren tills läraren kommer ut. När läraren kommer ut ur klassrummet så ställer vi oss i en “line up” (ett led) ,där säger läraren godmorgon och sen får vi gå in i klassrummet ,en i taget. Efter skolan går jag på fritids, det heter “Junior club”. På Junior club får man mellis och så får man gå på olika aktiviteter. När jag har varit på Junior club till klockan 15-17 så brukar jag åka hem. Då går jag till stationen och väntar på bussen. När jag är hemma så säger jag hej till pappa för han brukar jobba hemma. Sedan går jag och spelar eller kollar på Netflix, Cmore eller Youtube. När det är middag brukar jag ta fram tallrikar och bestick. Vi brukar ha en matkasse som heter “hello fresh”. När vi har ätit så ställer jag eller min storebror in disken i diskmaskinen. Sedan spelar jag eller gör läxor. När jag har spelat ett tag går jag och tvättar ansiktet och mamma eller pappa borstar mina tänder. Efter det är klart byter jag om till pyjamas och sen sover jag 21:00-22:00.

Det är mitt liv!

Publicerat

27 februari 2023

Berättat av

Juno

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04864

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Årsta

Klass

4C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!