Mitt Liv

  • Jag själv (Stella)

  • Jag själv (Stella)

Berättat av Stella

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en tjej på 12 år och heter Stella. Jag tycker om att spela fotboll och vara med vänner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Uppgift 1 : Min dag

Jag brukar ställa ett alarm kvällen innan som jag vaknar till på morgonen. Jag brukar gå upp och välja vilka kläder jag ska ha på mig cirka 06:20. Sen brukar jag gå ner och äta frukost. Oftast äter jag fil och

flingor.

Efter det går jag upp på mitt rum och gör mig iordning. Jag börjar med att tvätta ansikte med vatten. Sen brukar jag borsta mina tänder med min el tandborste och tandkräm, sen klär jag på mig kläderna jag tidigare valde. Jag brukar ha på mig svarta/blå utsvängda jeans, en t-shirt och en hoodie/ tjocktröja. Sen sätter jag mig vid mitt sminkbord och sminkar iordning mig. Efter det gå jag ner till hallen och klär på mig jacka, skor och mössa.

Jag brukar gå med mina vänner till skolan. Vi möts cirka 30 minuter innan skolan. För oss tar det cirka 20 minuter till skolan så vi brukar vara på skolan 10 minuter innan vi börjar. Vi går lite tidigare för att vi går förbi en järnväg och man vet aldrig om bommarna är uppe eller nere.

Vi har olika lektioner varje dag mina favorit lektioner är idrott och hemkunskap. En lektion är ungefär 1 timme förutom slöjd, hemkunskap och musik som är längre. Vi brukar gå i skolan 7-8 timmar per dag På rasterna som vi har mellan varje lektion brukar jag antingen vara på fritidsgården eller kolla på min mobil med mina vänner. På mobilen brukar jag kolla på tik tok som är en app där man lägger upp video där man dansar, gör sketcher och massa mer. Lunchrasten är cirka 50 minuter.

Efter skolan brukar jag gå hem eller vara med kompisar. När jag är med kompisar brukar vi kolla på mobilen, gå på stan eller vara hemma hos någon. Vissa dagar har jag även träningar. Jag brukar ha fotbollsträning i 1,5 timme. Fotbollen börjar vid fem och slutar vid halv sju.

Efter träningen brukar jag äta kvällsmat. Vi brukar äta olika maträtter varje dag tillexempelt spagetti och köttfärssås, lasagne, tacos och köttbullar och makaroner. Efter maten tar jag undan min tallrik.

Sen brukar jag gå upp på mitt rum och antingen plugga om jag har något prov/läxförhör eller kolla på tv.

Jag brukar göra mig iordning för att sova 21:45. Först går jag in på toaletten och tar bort mitt smink och borstar mina tänder. Sen går jag in på mitt rum och klär på mig pyjamas. Jag har ett par röd rutiga pyjamasbyxor och en vinröd långärmad tröja.

Här är en bild på vad jag brukar ha på mig en vanlig skoldag.

När jag är färdig för att gå och lägga mig brukar jag ställa ett alarm sen lägger jag mig i sängen och kollar på min mobil i ungefär 10 minuter innan jag somnar.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Stella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02327

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!