Mitt Liv

Berättat av Meron

Internationella Engelska Skolan Årsta. 4B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Meron och jag gillar och att åka skridskor det är darför jag går på konståkning i Huddinge. jag gillar också att åka rullskridskor,simma,pyssla,sy,syckla och leka

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MITT LIV

Jag vaknar på morgonen av att mamma oftast väcker mig kl 06:30. Jag går upp till garderoben och tar mina svarta jeans en vit t-shirt och en svart kofta.Sen går jag till soffan och Läser en bok som heter Alea Aquarius boken är ganska bra jag har läst alla förutom sexan jag läser den i typ 20 minuter sen går jag och äter frukost.

Jag brukar äta en smörgås med sallad ost och paprika och dricker vatten. Medans jag äter brukar jag prata med mina syskon i typ 10 minuter.Efter jag har ätit frukost går jag och borstar tänderna kammar håret och sköljer ansiktet.Sen går jag till min kanin som heter Bella och ger henne mat och lite hö. Bella är guldig med en kort liten svans. Efter det går jag till mina fiskar och ger dem mat. Jag har fjorton fiskar två av dem är guldiga. Tolv av dem ser ur som disko fiskar för att de byter färg och två av dem är orange med svarta fenor.

Efter jag har gett dem mat går jag och packar min väska jag brukar jag packa extra kläder om jag ramlar eller något. Sen åker jag bil till skolan mamma brukar skjutsa mig och min syster till skolan.

När jag kommer fram till skolan brukar jag gå till mitt skåp och lämna min jacka och min ryggsäck sen väntar jag utanför klassrummet på att lektionen ska börja. Medans jag väntar brukar jag prata med mina kompisar eller leka ute. Ute brukar vi leka zombie kull leken går ut på att det ska finnas en kullare som ska blunda och dem andra ska gå runt när Zombie säger Freeze ska alla stå stilla när Zombien har kullat någon ska den personen också bli en Zombie och den sista personen som är kvar vinner. När klockan har blivit 07:55 går vi in och väntar på att lektionen ska börja.

Våran första lektion är Matte vi lärde oss Symmetri och sen fick vi pappren som vi skulle rita exakt likadant på båda sidorna. Sen har vi Kemi på kemin fick vi leka en lek leken går ut på att man måste svara rätt på frågorna som läraren ställer om man har rätt får man ett poäng om man har fel får läraren ett poäng och den som har fått flest poäng vinner. Efter kemin har vi svenska och där fick vi skriva en instruerande text. Den sista lektionen är Bild och då fick vi rita olika plantor.Efter skolan är slut tar jag min jacka och ryggsäck sen hämtar mamma mig och min syster från skolan det tar ungefär 20 minuter att komma hem för det är väldigt mycket trafik.

När vi har kommit hem tvättar jag händerna och sen leker jag med mina syskon sen går jag till min kanin och leker med henne. Ibland brukar jag också pyssla eller kolla på telefonen. På telefonen brukar jag kolla på netflix. Sen hjälper jag min mamma med att duka till middagen. Vi åt Injera det är en maträtt som man äter i Eritrea men också i andra länder den är väldigt god.sen borstade jag tänderna och tog på mig pyjamasen. Efter det tar jag en morot och ger den till min kanin Bella. Sen säger jag godnatt till min familj går till sängen och läser en bok i 2 timmar eller mindre. Sedan sover jag.

Publicerat

27 februari 2023

Berättat av

Meron

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04844

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Årsta

Klass

4B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!