Mitt Liv

Berättat av Cato

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6B, vt2023.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Cato Leon Johannes Vang. Jag gillar att bli kallad en proffesionell bil designer, gitarrist, fäktare, gokart förare och fotbollsspelare. Jag är bra på alla dessa saker men jag är också bra med hur rymden fungerar, mekanisk rörelse, aerodynamiks och vatten, arkitektur, lego och motorer. Jag använder dessa ”skills” till att bygga saker. Jag vill bli många saker som jag kan göra men inte vilken är det bästa jobbet.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag med pappa Börjar med att jag vaknar upp bredvid pappan i dubbelsängen där mamma skulle annars såva. Det påminner mig om när mamma bodde här och när jag var ett litet barn såfick sova i mellan dem för att jag hade en mardröm. Men nu så bor mamma i Malmö men det behöver vi inte bry oss om just nu. Pappa går och tar på kläderna medans jag sitter och contemplerar livet. Han påminner mig oftast att ta på mig kläderna också så att jag inte stannar i den bekväma sängen och sover tills eftermiddagen. När jag tar på kläderna utan att sömna så gör jag ner för trapporna och säger godmorgon till de andra. Jag förberedar lite frukost åt mig själv som oftast består av en macka, frukt och kaffe. efter jag har gjort det så sätter jag mig på den vita stolen gjord av trä. Jag börjar ta lite biter av min macka medans jag pratar med de andra om hur det känns att äntligen vara på slutet av veckan. När alla blir klara med sin mat så städar vi undan lite och sen är det en halpv timme av frivilligt aktiviteter tills vi behöver börja göra oss redo för att cykla, köra eller åka bussen till skolan. Min skola ligger nästan tre kilometer iväg från vårt hus som menar att jag cyklar mycket till skolan. Jag ligger ner i den perfekta dubbelsängen och planerar på hur jag kan förändrats för att bli bättre medans jag spelar FIFA på samma gång och före man vet så är det redan dags att gå. Jag tar på mig min hjälm, jacka och skor och säger hejdå till alla. Jag kliver ut ur dörren och ser att sätet på min cykel är blött. Efter jag har torkat den så låser jag upp min cykelk och börjar resan.

När jag kommer till entreen av skolan så sätter jag min cykel på den enda cykelställen som inte är occuperad och låser den på plats. Jag träffar annars mina gamla eller framtida lärare vid entreen, går upp för trappan och försöker sätta mina saker ovanpå den stora bergen av väskar som min kompis Isaac har lagt där uppe. Jag går i korridoren och oftast pratar med mina kompisar. Jag kan redan höra våra stimmiga klassrum medans jag går med mina kompisar till klassrummet. Skoldagen har börjat.

Efter vi är klar med alla klasser för dagen och klockan slår kvart över två så springer jkag och mina kompisar från klassrummet till skåpen men först så säger jag hej till de snällaste paren av människor, Lydia & Aron. Jag och Isaac tränger oss igenom den stora flocket med 10 åriga barn. När vi kommer så tar vi våra respektiva saker och går igenom rock publiken som är 20 killar från fyran som tycker att de är koola. Jag tackar resten av mina kompisar en god eftermiddag och en trevlig helg med ett högt röst eftersom kaoset låter mer högljudt än en raket. Vi springer ner för trapporna, igenom entreen och till cykelstallen. Vi pratar om hur dagen har gått vi cyklar våra seperata vägar.

När jag kommer hem så ser jag(beroende på skorna) vem som är hemma också. Jag går till köket och tar något att dricka och äta. När jag är klar så tar jag oftast och går upp till sängen och lägger mig. När alla kommer hem så kör vi till farmors hus, äter mat, tittar på film och går och lägger oss.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Cato

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05466

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6B, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!