Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2011. Enskedefältets skola. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej framtiden! Jag heter Elsa men kallas ibland för Elsie. Jag är en tjej på tolv vintrar och har skilda föräldrar. Jag ska skriva om en dag i mitt liv och jag kommer berätta om min dag i måndags den 30 februari.

Dagen började med mamma väckte mig på morgonen klockan 06:45. Jag var otroligt trött. Mamma tände min lampa och ljuset som kom från den bländade i mina ögon. Mamma lämnade rummet och jag låg kvar i min säng. Efter att ha legat i min säng en stund gick jag upp och klädde på mig. Jag valde några enkla kläder. Jag tog på mig mina svarta utsvängda tajts som jag har typ åtta likadana par av. Sen tog jag på mig min gråa tjocktröja och några strumpor. Jag sprang ner för trappan och där stod min bonus pappa.

– Godmorgon, sa han med en kopp kaffe i handen.

– Godmorgon, svarade jag och gick till köket.

Där tog jag fram en skål och hällde i flingor och mjölk. I vanliga fall så gillar jag inte mjölk men det kan vara gott med flingor. Hursomhelst, jag åt snabbt upp mina flingor och min lillasyster kom ner i köket. Jag sprang upp för trappan för att göra i ordning mig. Jag borstade tänderna, kammade håret och satte på mig mina armband. Sen tog jag på mig min vita jacka, mina vita öronmuffar och min ryggsäck. Jag öppnade dörren och sa hejdå till mamma. Därefter började jag gå mot skolan. Jag gick igenom skogen och jag frös som vanligt. När jag hade gått en bit så kom jag fram till andra halvan av skogen. Efter att ha gått ytterligare en bit så kom jag fram till skolan. Där mötte jag mina kompisar Lilly, Hedda och Gabi. Vi gick upp till korridoren och hängde av oss kläderna. Jag och Lilly går i en klass och Hedda och Gabi går i en annan. När vi gick in i klassrummet Så mötte vi Ines. Det är också vår kompis. Vi satte oss ner och började läsa. Jag läser ” Harry Potter och de vise Sten” den är väldigt bra. En stund senare hade lektionen börjat. Vi hade mentorstid. När vi har mentorstid så brukar vi göra lite olika saker. Oftast så brukar vi få göra klart saker som vi Inte är klara med. Efter det hade vi rast. På rasten brukar jag och mina kompisar åka på snurran, också kallad vilda katten. Det är som en träplatta som sitter fast i marken och kan snurra. Man står liksom på träplattan och håller i sig i några handtag och så snurrar man på den. Det är väldigt svårt att förklara. Men det är iallafall kul. Hursomhelst, ett stund senare ringde det in. Vi anade bild. Jag älskar bild. Vi gör Stockholm i silhuetter. Det är ganska så svårt. Efter det hade vi idrott. Innan idrotten så tänker jag alltid att jag avskyr idrott och att jag inte alls vi ha det. Men när jag väl är på idrotten så är det faktiskt väldigt kul. Vi gjorde någon slags bollek. Vår idrottslärare Karl delade upp oss i två grupper och sen berättade han vad vi skulle göra. Man skulle typ kasta bollen på de andra laget och när de andra laget inte har några spelare kvar så förlorar de. Ni kanske hade kunnat gissa det själva. Efter det hade vi äntligen lunch. Det blev ugnsgratinerad

falukorv och potatismos. Det var ganska så gott. Sen hade vi rast. Vi snurrade på snurran igen och det var kul. Efter det så ringde det in och vi sprang in och satte oss i klassrummet. Vi hade matte och min lärare Jossan förklarade något om vinklar och grader. Tillslut hade vi svenska och sen var skoldagen slut. Jag och mina vänner förutom Ines gick till Coop för att köpa mellis. Vi måste köpa mellis eftersom att vi har ett långt danspass. Vi har ett dubbelpass. Vi började gå mot dansen och det brukar ta ungefär en halv timme. När vi var framme så gick vi till dans sal nummer tre. Alltså varje dans sal har ett eget nummer. Vi gick in i salen för att öva på en dans som vi hade kommit på själva och en stund senare så hade vi jazz. På jazzen så gjorde vi några uppvärmningar och diagonaler. Diagonaler är den man går diagonalt över golvet och samtidigt gör något danssteg. Vi dansade och dansade och tillslut var det slut. Jazzen är en timme och en kvart. Sen hade vi 15 minuters paus och då åt vi vårat mellis. Efter det hade vi teknik. Teknik är ingen speciell dansstil. På tekniken så övar man på olika danssteg och lär sig grunder och tekniker. När dansen tillslut var slut så gick vi ut på parkeringen. Där stod Gabis mamma som skulle köra oss hem. Vi hoppade in i bilen och Diana (gabis mamma) började köra. När jag var hemma så la jag mig direkt i soffan och sa hej till mamma. Alltid efter dansen så är jag inte hungrig så jag åt ingen middag. Sen var dagen slut och jag gick och la mig.

Det är en vanlig måndag i mitt liv. Hoppas ni tyckte det var intressant. 🙂

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04942

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!