Mitt Liv

Berättat av Ines

Född 2011. Enskedefältets skola. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej framtiden jag heter Ines och jag har en bror som är 5år äldre än mig så han är 16år och han heter Obi. Våra föräldrar skildes när jag var 3år och han var 8år. Pappa har en fru som heter Mari och de har en 3åring som heter My. Mari hade en dotter sen innan och hon heter Eliza och är 2år äldre än mig. Min bästa kompis Vega bor typ 30steg i från pappa så vi leker mycket. Vegas storasyster är kompis med Eliza så det händer att vi ses när jag är hemma os dem sen ses vi ju hemma också. Pappa kommer från Bulgarien så jag kan lite bulgariska så vi pratar lite i bland. Mamma har en kille som heter Emil och de kommer få en dotter den 19 februari i år (2023). Jag byter på fredagar men Obi är hos mamma på heltid men har en bra relation med pappa. Mitt favorit ämnen i skolan är slöjd

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig dag i mitt liv är inte speciellt spännande. Om jag är hos pappa vaknar jag runt 07:00 till 07:10. Jag brukar vakna av mig skälv men gör jag inte det kommer pappa och väcker mig. Det är nästan alltid att jag och pappa vaknar först. Sen klär jag på mig kläder det är oftast det första jag hittar. Sen går jag ned till nedervåningen för att äta frukost. Jag tar en skål och tar yoghurt oftast äter ja en mango yoghurt eller turkisk yoghurt. Jag äter den sen går jag och borstar tänderna. Jag har en eltandborste så det låter ganska mycket. När klockan är runt 07:40 så sätter jag på mig ytterkläder och gör mig redo att går till skolan. Jag säter faktisk oftast på mössan först, skorna, jackan, mobilväska och hörlurar. Det är typ nu som alla börjar vakna.

Jag lyssnar alltid på ”vad” av IJustWantToBeCool ( ja namnet är utan mellanslag och stora bokstäver efter Varje ord) det är en pod men jag började för typ ett halv år sen och börja från början så jag lyssnar på 2år värt av pod. Med pod tar det typ 15min att ta sig till skolan och jag går hela vägen. Skolan börjar 08:15 men jag gillar att vara tidig så jag kommer runt 8 tiden.

Sen går jag i genom skoldagen och på vägen hem lyssnar på pod igen.

När jag kommit hem är oftast ingen hemma. Vega slutar mycket senare en mig för vi går i inte samma skola. Så om jag inte är med mina kompisar från skolan spelar jag animal crossing på Nintendo svitsh eller kolla på tik tok tills någon kommer hem.

Sen äter vi middag typ vid 7 tiden. Efter middagen leker jag antigen med Vega eller kollar på mobilen till 21:30 då jag borstar tänderna och klär på mig pyjamas och går till sängen. Sen kollar jag på youtube tills det är dags att sova vilket brukar vara runt 22:10.

Hos mamma vaknar jag och somnar om många gånger innan jag vaknar på riktigt för att jag vaknar först vid 4 tiden sen 5 tiden och så forsätter det till ungefär 06:40 då jag inte orkar somna om i gen utan bara ligger i sängen och kollar på mobilen tills typ 07:05 då jag går upp och klär på mig kläder. Och som hos pappa tar jag det första jag ser. Min katt sover alltid vid mina fötter så jag klappar honom på huvudet och tar mig till köket för frukost.

jag tar mig till köket som är precis utanför mitt rum och blir välkomnad av min hund som hoppar up på mig för hon är så glad att se mig. Jag säger godmorgon till min bonus pappa och min mamma. Jag dricker en drick yoghurt och går för att borsta tänderna med en vanlig tandborsten.

Vid typ 07:40 går jag till bussen men jag försöker gå tidigare för jag måste alltid springa till bussen för det tar 10 min att ta mig till bussen och jag har 12min innan bussen kommer så det är alltid väldigt stressigt. På vägen till bussen lyssnar jag så klart på samma pod igen.

Bussen är sen som vanligt men jag kan aldrig vara säker. Det tar typ 5min att åka buss till skolan så jag är oftast framme vid skolan 08:02 om bussen behöver stanna vid vare station vilket den oftast behöver.

Åter i gen tar jag igenom skoldagen och ocker buss hem medan jag lyssnar på pod.

När jag är hemma brukar min bror vara hemma men sitter i sitt rum och spelar så enda gången jag märker honom är när han kommer ut för att hämta mat eller för att hälsa på hunden. Min kusins halv bror kommer och rastar hunden för hon är faktiskt väldigt stor så jag kan inte och min bror brukar vara uppdragen så då kommer han och rastar. Han har nyligen flyttat och behöver pengarna som han får av att rasta henne så det är inte direkt att vi tvingar honom. När jag är hemma brukar jag mest antigen göra skolarbete eller spela ”The sims 4” och jag spelar det på min dator. Sen kommer resten av familjen oftast runt 5tiden och då brukar vi börja laga mat så äter vi sunt 7tiden. Sen kollar vi på tv resten av kvällen och jag går och lägger mig runt 10tiden.

TACK FÖR MIG!

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Ines

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04944

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!