Mitt Liv

Berättat av Charlie

Född 2011. Enskedefältets skola. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag börjar med att jag vaknar av min mamma som väcker mig klockan 7. Jag går upp ur sängen och klär på mig mina mörkgröna byxor och min gråa tröja. Sen så går jag till min treåriga lillasysters rum och väcker henne. Sen går jag och min lillasyster nerför trappen och sätter oss vid matbordet. Pappa har redan gjort frukost. Min andra lillasyster sitter redan där hennes skoldag börjar tidigare en min. Jag äter min frukost jag äter Yoghurt och cornflakes. Sen springer jag nerför trappen till våran källare och borstar tänder med min blåa tandborste.

Jag går sen upp för trappen och tittar på min telefon ett litet tag. Sen klär jag på mig mina adidas skor, min hellyhansen jacka och min brödernas mössa. Sen går jag ut genom dörren och möter mina kompisar vi möter varandra klockan fem i åtta och sen går till skolan. Vi går in genom dörrarna och går till våra krokar och hänger av våra kläder sen sätter vi oss i korridoren och väntar på våran lärare. Sen kommer hon och hämtar oss klockan nio. Idag har vi sovmorgon så egentligen börjar vi lite tidigare. Vi går in i klassrummet våran första lektion är mentorstid. Den varar i en halvtimme. Vi pratar om veckan och går igenom veckobrevet på whiteboarden. Sen har vi rast i tjugo minuter jag och mina kompisar spelar bandy. Sen ringer det in från rasten. Och vi går in vi hänger av våra kläder och sätter oss i korridoren. Sen kommer våran lärare och hämtar in oss tio minuter i tio. Sen har vi bild i femtio minuter jag ska måla siluetter. Vi börjar med att måla bakgrunden. Sen klipper jag ut och ritar stadshuset

Globen och Kaknästornet. Precis när jag blir klar ropar våran lärare att lektionen är slut. Så vi går ut ur klassrummet och hämtar våra ryggsäckar. Sen går vi till idrotten. Just idag ska vi klara en hinderbana. Vi ska klättra upp på en två och etthalv meter hög planka sen ska vi hoppa ner och sprina. Vi kryper sen igenom en tunnel som leder till en plint. Vi ska volta över den. Och efter det springa i rockringar. Vi ska göra det 10 varv när alla var klara så gick vi på lunch det blev Ugnsgratinerad falukorv med potatispuré och gurkcrême. Det var ganska gott vi går ut från matsalen och har rast i 35 minuter sen går vi in och har svenska då ska vi skriva en text om oss själva. I 45 minuter. Sen har vi matte och då ska vi göra ett 8ns matte häfte fast jag går i femman. Sen slutar vi dagen jag går hem och sätter mig i soffan och tittar på min telefon ett tag. Sen kommer pappa hem från jobbet. Han ber mig att gå ner och sätta på mig mina hockey kläder. Jag gör det. Sen går jag ut i bilen och väntar på pappa. Han kommer och sätter sig i bilen och vi åker tjugo minuter till hockeyn. Sen så går vi in i ishallen och byter om jag sätter på mig skridskor, hjälm, hockeybyxor, benskydd, halsskydd, Susp, damasker, axelskydd, handskar och tröja jag går sen ut på isen och har träning i en timme. När träningen är klar tar jag av min utrustning och har fys. Vi ska köra ben träning och styrketräning. Först ska vi göra 40 armhävningar. 40 sit-ups. 40 benböj. 40 krysshopp. Och 200 hopprepshopp. Sen har vi benträningen vi ska göra 100 utfallssteg. 90 fotlyft, 100 benböj. Sen ska vi springa i en halvtimme. När vi är klara med att springa går vi till omklädningsrummet jag tar av mig mina kläder och duschar. Sen klär jag på mig mina kläder. Jag går ut på parkeringen och väntar på pappa han kommer med bilen och vi åker 20 minuter hem. Vi kommer hem. När vi kommer in känner vi doften av mat mamma har lagat kött bea och pommes. Jag äter mycket det är väldigt gott. När jag har ätit upp sätter jag mig och tittar på min telefon ett tag. Sen tittar jag på tv. Jag tittar på lilla aktuellt och polisens biljakter. När programmen är slut tittar jag på klockan och ser att den är kvart i tio. Jag går då ner och borstar mina tänder med min blåa tandborste. Sen sätter jag på mig min pyjamas och går upp till mitt rum jag lägger mig i sängen. Och tar åh läser en bok tills jag somnar. Hejdå ha det så bra. Jag heter Charlie.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Charlie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04954

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!