Mitt Liv

Berättat av Bo

Född 2010. Himlaskolan. HI 16/17.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Bo. På min fritid gillar jag att spela piano. Jag går också i musikal, innebandy och scouterna. Jag är 12 år men fyller 13 i september. jag gillar också att baka och att vara utomhus. ps jag gillar också matte och hemkunskap.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag blir väckt av mamma eller pappa klockan 7:00. Men jag ligger kvar i några extra minuter. Efter det tar jag på mig kläderna (helst jeans och hoddie) och går ner för trappan. Där nere äter jag frukost. Jag äter bröd om det finns. Annars äter jag mjölk med flingor. Sen det går jag och borstar tänderna med eltandborste i badrummet på övervåningen. Efter det går jag ner och tränar pianoläxan (om jag hinner). Sedan cyklar jag eller åker bil till skolan. Beroende på vilken årstid det är. På vintern åker jag bil och går hem. På våren cyklar jag eller går. På sommaren cyklar jag och på hösten cyklar jag eller åker bil beroende på väder. Skolan börjar 8:20 och jag kommer ungefär 7:40. Då sätter jag mig med mobilen. Men när klockan är 8:00 får vi gå in och spela pingis. När skolan börjar lämnar jag pingisracket och går in på lektion. Vi börjar med Matte och engelska. När klockan har blivit 10:50 går vi på lunch i bamba. Det är ofta god mat men ibland går det inte ens att äta den. Då kan det bland annat vara kycklingklubbor (den är torr och är väldigt senig). Efter lunch har vi svenska. Då jobbar vi i ett häfte som heter veckans ord. När klockan har blivit 12:40 går vi på rast. Då brukar jag gå till fotbollsplan och stå målvakt. När rasten är slut har vi geografi. När skolan sen slutar vid 14:50 går jag hem, Eller så går jag till en kompis. Dom kompisar som jag vanligtvis är med är El_ _s Ca_ _er och E_ias . Jag är hemma vid ungefär 15:30. Då äter jag en macka och tränar pianoläxan. Jag kan också göra en låt på garageband med datorn. När jag använder garageband på datorn kopplar jag in mitt elpiano och kan på så sätt spela vilket instrument som helst med synten. Till garageband har jag även ett ljudchip, två högtalare och en mikrofon. Sen sitter jag vid min dator och spelar Minecraft, Overwatch eller Fortnite . Vid 17:00 går jag på Innebandyträning. När jag kommer hem vid 19:00 äter jag middag och duschar. Ibland hjälper jag till hemma genom att till exempel duka bordet, plocka ur diskmaskinen och städa. På våren och på sommaren är jag ofta ute ganska mycket. Då kan jag tex hoppa studsmatta, skjuta pilbåge och blåsrör. Men också bygga kojor ute i skogen.

Ibland spelar jag något brädspel med min familj (Mamma, pappa och min lillasyster). Exempel på brädspel som vi spelar är ticket to ride, wingspan, schack, terraforming mars, och magic the gathering. Sen ligger jag i sängen och läser till ungefär 9:30. Jag läser mest fantasy och spänning med lite blandning av forntid, Tex Harry Potter, Sagan om ringen, Warriors, Eragon, Percy jackson men också ganska mycket manga tex Naruto, Dragonball, Demon slayer med flera. Ibland tittar vi på tv i familjen då brukar vi kolla på bland annat legomasters (tv4) Bäst i test (svt) och nu på våren melodifestivalen. Jag brukar också kolla mycket på youtube. Då tittar jag tex på Ijustwanttobecool och mr beast. Klockan 8:15 stängs min mobil av och jag lägger den på laddning på nedervåningen. (Ps jag har just nu en Samsung galaxy A 20).

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Bo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05260

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Himlaskolan

Klass

HI 16/17

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!