Mitt Liv

Berättat av Tove

Född 2010. Himlaskolan. HI 16/17.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att vara kreativ och möblera om i mitt rum. Jag tycker om att vara med mina kompisar men det är också skönt att vara själv ibland. När gruset är borta från gatorna vill jag ut och åka rullskridskor runt i området som jag bor i. Jag gillar att dansa med mina kompisar, måla och lyssna på musik. hejdå!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Det här är en dag i mitt liv.

Jag kommer att berätta om när jag är hos min mamma på morgonen och hos min pappa på kvällen. Jag och min lillebror byter vecka på måndagar (för att våra föräldrar är skilda) så jag berättar om en måndag.

Min familj hemma hos mamma består av mig, min mamma, extra pappa, lillasyster och lillebror. Sen har vi också en katt och en kanin, katten heter Love och kaninen heter Rocky. Min familj hemma hos pappa består av mig, min pappa, min lillebror. Pappas flickvän och hennes två barn också men de bor inte hemma hos oss utan de bor i en egen lägenhet. Jag och min lillebror byter vem vi ska bo hos i en vecka varje måndag.

Hos mamma bor vi i en villa med tre våningar, huset är brunt och väldigt stort, vi har bott där i 6 eller 7 år. Hemma hos pappa bor vi i en lägenhet som vi har bott i ungefär 5 eller 6 år. Hemma hos mamma finns det 4 sovrum och hemma hos pappa finns det 2 sovrum, jag och min lillebror delar rum.

Jag vaknar nästan varje morgon av att mitt alarm ljuder klockan 06:30. Eller att min katt Love väcker mig. Så jag går upp till mittenvåningen för mitt hus har tre våningar. Jag ger min katt mat och sen går jag ut till vårat uterum där min kanin Rocky bor. Jag klappar och ger Rocky mat. Efter det går jag ner till mitt rum i källaren igen.

När jag har kommit ner så bäddar jag min säng. Jag sover oftast med flätor så då tar jag ut dom och borstar ut håret. Sen tar jag en face roller som har legat i frusen under natten och tar den på mitt ansikte så att jag vaknar till.

Efter det brukar jag sätta på något på mobilen till exempel något på Youtube. Sen går jag upp igen och gör i ordning frukost, den brukar jag äta i mitt rum. Till frukost brukar jag äta två rostade mackor och ett glas juice eller mjölk. När jag har ätit upp borstar jag tänderna. Efter det kollar jag på mobilen, tittar på TV eller övar på dansen. På måndagar har jag dans så jag övar lite på morgonen.

Efter ett tag sminkar jag mig och tar på mina kläder som jag la fram på kvällen innan.

Sen tar jag på mig mina ytterkläder och går till skolan. Jag och mina kompisar möts typ klockan 07:50 för att gå till skolan tillsammans. Det tar typ 5-10 minuter att gå till min skola. Men om jag är hemma hos pappa kör han mig och min lillebror till skolan. Skolan börjar klockan 08:20.

Skolan slutar klockan 14:50 på måndagar. Efter skolan tar alltid jag och två av mina kompisar bussen till dansen. Dansen börjar klockan 15:45 och bussen går typ klockan 14:55. när vi är framme köper vi mat på ICA eller så har vi med oss mat som vi äter utanför dans lokalen.

Dansen slutar klockan 16:45 och då hämtar pappa mig och min lillebror som är på fritids. När vi har kommit hem tar jag en dusch innan jag tar på mig mjukis kläder. Sen äter vi middag. Efter middagen kollar jag igenom mina läxor som till exempel engelska eller franska läxor. Jag har franska på onsdagar och då åker vi till den skolan som jag ska börja på i 7an. Det ser jag fram emot. Efter jag har kollat igenom mina läxor så brukar jag måla eller kolla på TV. Då är jag väldigt trött så jag orkar typ inte göra något annat.

När jag har målat eller kollat på TV en stund börjar jag göra i ordning till morgonen. Då packar jag väskan och tar fram kläder, smycken eller smink. Sen borstar jag mina tänder i två minuter och tar bort mitt smink. Om jag orkar eller har tid så borstar jag igenom mitt hår och flätar det. Sen sover jag. Jag brukar försöka att sova klockan 21:00 men ibland blir det typ 21:30 eller 22:00.

Det här är hur en dag i mitt liv ser ut.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Tove

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05274

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Himlaskolan

Klass

HI 16/17

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!