Mitt Liv

Berättat av Rebecka

Född 2010. Himlaskolan. HI 16/17.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

23.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är Rebecka och jag är 12 år gammal och jag gillar att måla, baka, skriva och massor av andra saker.

Jag gillar också att allt är organiserat i mitt rum men även är det stökigt .

jag tycker också om att simma och tävla mot mig själv.

Jag har alltid velar åka till Paris och gå upp till Eiffeltornet .

Jag gillar också att kolla på Youtube.

Min favorit godis är choklad om det räknas som godis då.

Jag gillar också att vara i mitt rum och prata med min kusin som heter Stella.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig dag i mitt liv torsdag den 23 februari 2023.

Hej jag är Rebecka och jag är 12 år gammal.

Idag började jag med dagen att jag vaknade 06:00 av att min alarm ringde men jag låg kvar i sängen och kollade på tik tok på min telefon tills klockan blev 06:40.

Sen så gick jag till min garderob och tog på mig kläder som jag hade förberett dagen innan.

Sen gick jag till mitt rum och satte upp mitt hår med en hårklämma sen fick jag skynda mig ner för att äta frukost då gjorde jag en macka med bara smör och ost på och ett glas med vatten också.

Sen när jag var klar att äta min frukost så va klockan 07:10 så jag fick skynda mig och borsta tänderna och gå på toa sen så skyndade jag mig upp och hämtade mina idrottskläder som va på min säng.

Sen packade jag mina saker som jag skulle ha med mig till skolan men det va bara idrottskläderna och skor till idrotten när jag packade klart så tog jag på mig min jacka och tog på mig mina skor.

Klockan var 07:25 så jag hade bråttom till bussen för bussen går från min grusväg jag och min familj kallar det för grusvägen men bussen går ca 07:32.

Jag hade bråttom så jag gick ut och tog en genväg genom skogen så det skulle gå snabbare men jag fick springa halva vägen sen så gick jag.

När jag va framme vid grusvägen så stod jag där i typ bara 2 minuter tills bussen kom jag brukar sitta i mitten av bussen men klockan 07:50 så brukar jag vara framme vid skolan men skolan börjar 08:20 så jag måste vänta i 30 minuter men då brukar jag bara kolla på tik tok på min telefon medans jag väntar också på mina vänner.

Men när skolan börjar så brukar vi ha SV först tills klockan blir 09:25 sen har vi rast i 25 minuter men jag brukar bara sitta med mina vänner och prata sen så fortsätter vi med SV eller så byter vi till SO tills klockan blir 10:50.

Då är det lunch men jag gillar inte skol maten så jag brukar bara äta knäckebröd tills jag blir mätt men efter lunchen så brukar vi ha EN i bara 45 minuter sen så har vi idrott så vi går till idrottshallen vi brukar ha idrott i 40 minuter.

Sen så brukar vi bara ha matte eller engelska tills klockan är 14:50 för då slutar vi skolan.

Men efter vi slutat så brukar jag vänta vid skolan för bussen kommer kl.15:14 så jag får vänta lite tills bussen kommer. När jag är på bussen så brukar jag alltid lyssna på musik.

När jag ska säga till busschauffören om han kan stanna vid grusvägen så måste jag alltid gå fram till honom men det brukar gå bra sen så går jag den lilla biten hem.

När jag är hemma så tar jag av mig min jacka och skor sen så brukar jag oftast gå till min mamma och säga hej och berätta om min dag sen så brukar hon säga att jag ska gå och äta för hon brukar alltid laga mat.

Så jag brukar ta mat och går och sätter mig och så sätter jag ofta på Netflix och kolla på en serie när jag har ätit upp så sköljer jag min talrik och ställer den i diskmaskinen.

Eftersom jag går i simning så behövde jag packa mina saker till simningen efter ett litet tag så brukar alltid pappa sitta i bilen och vänta på mig för att skjutsa mig till träningen.

Det tar bara 30 minuter att åka till min träning men vi brukar alltid komma försent jag tränar i ca 1 timme och 30 minuter sen när jag är klar och har duschat och klätt på mig så brukar pappa vänta på mig utanför simningen sen så åker vi hem.

När vi är hemma så brukar klockan ofta vara 20:30 och jag ska sova 22:00 så under dom timmarna så brukar jag ringa min bästa vän hon heter Stella vi är kusiner men vi brukar prata i flera timmar .

vi kan prata om vad som helst men hon bor så långt bort att vi aldrig träffas typ men det är därför vi pratar i telefon sen när klockan är 21:50 så brukar jag förbereda mig tills nästa dag tillexempel att packa ryggsäcken men annars så glömmer jag av att göra det.

Men när jag har förberett tills nästa dag så går jag och borstar tänderna när jag är klar så går jag och säger god natt till alla när jag har gjort det så brukar jag läsa en bok innan jag ska sova sen så går jag och lägger mig och somnar.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Rebecka

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05290

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Himlaskolan

Klass

HI 16/17

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!