Mitt Liv

Berättat av Alma

Född 2011. Ljungsbro skola F-6. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

20.10.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Alma J och nu ska jag berätta om mig och min dag. Jag vaknar i min säng cirka 06:30 och efter jag har vaknat bäddar jag sängen sedan går jag in i badrummet och tvättar ansiktet. Jag brukar ha på mig svarta jeans, magtröja och strumpor såklart. Till frukost brukar jag äta yoghurt med oreosflingor, stekt ägg och en rostad macka. Om det regnar brukar mamma skjutsa mig men annars brukar jag gå eller cykla.

Jag tycker om alla ämnen i skolan och på rasterna brukar vi ( jag och mina kompisar och klasskamrater ) leka zombie eller köra väggen. Man har en boll och så ska man sparka bollen på väggen. Ibland gungar vi också men det är inte så ofta.

Framför min skärm ( telefon och dator ) brukar jag kolla på youtube och på youtube brukar jag kolla på familjen Reinhold, Jordan Matter, Triple charm och salish Matter.

Efter skolan åker jag till stallet på tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar men om jag inte åker till stallet brukar jag läsa eller titta på tv. På tv brukar jag titta på mina favoritprogram och det är Bob´s Burger, The Simpsons och några fler.

I stallet på torsdagar rider jag på ridskola och där får man olika hästar var fjärde vecka. Hos min sköthäst rider jag 3 gånger i veckan och vi brukar köra dressyr mest men oxå upphöjda bommar i galopp, vi har nyligen börjat hoppa lite och han älskar det verkligen men det värsta är att han ska kanske säljas och det vill jag såklart inte men det är inte jag som bestämmer det är hans ägare.

Jag brukar umgås med mina kompisar efter skolan och vi brukar vi baka, hoppa studsmatta, bada eller bara hänga.

Hemma hjälper jag till väldigt mycket för jag vill ha veckopeng, jag diskar, bäddar sängen, går ut med soporna, dukar och dammsuger 1 gång i veckan.

Mina favoritmaträtter är spagetti och halloumiost sås, halloumiburgare och vegetariska nuggets, eftersom jag är halvvegetarian.

Nu ska jag berätta om bästa och mysigaste filmkvällen. Vi brukar alltid ha tutti frutti godis för dom är oftast gelatinfria, vi brukar också ha oststjärnor men sourcream and onion

det är som ostbågar fast stjärnor istället och så tittar vi på Fångarna på fortet det tycker jag är bästa film kvällen.

Nu så har jag berättar om mig och hur min dag ser ut.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Alma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05308

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungsbro skola F-6

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!