Mitt Liv

Berättat av 1

Född 2011. Akers Friskola. Åk5 22/23.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Torsdag

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig torsdag

En vanlig torsdag vaknar jag ungefär klockan 7 på morgonen av att mamma väcker mig. Efter att jag har vaknat stiger upp ur sängen och tar på mig mina kläder. På sommaren använder jag oftast shorts och T-shirt och brukar använda samma kläder i en hel vecka. När det är vinter tar jag oftast på mig ett par tjocka mjukisbyxor, en långärmad tröja och en tjocktröja. Efter att jag har vaknat och tagit på mig kläder äter jag frukost. Till frukost äter jag oftast en smörgås med ett stekt ägg som pålägg. Mamma bakar bröd och som en konsekvens av det äter jag nästan aldrig bröd som är köpt. På vintern dricker jag oftast varm choklad till frukosten medans på sommaren blir det oftast juice eller smoothie. Efter frukosten packar jag min gympapåse och borstar tänderna. Jag använder en eltandborste när jag borstar tänderna och man kan ställa in den på två olika lägen, snabbare eller långsammare.

När jag har borstat tänderna tar jag på mig mina glasögon och går på toaletten. Efter det tar jag på mig ytterkläderna och sätter mig i bilen. Mamma eller pappa skjutsar mig och min syster till skolan men jag skulle ha åkt buss om det fanns några bra busstider.

På torsdagar är den första lektionen idrott i 50 minuter och jag brukar komma lite halvsent så när jag kommer till skolan lämnar jag min ryggsäck på min plats, tar gympapåsen och springer till omklädningsrummet. I omklädningsrummet byter jag om till idrottskläder och hänger upp min handduk i duschrummet Jag tycker att idrott och träslöjd är de roligaste lektionerna men de är dessvärre inte så viktiga och vi har de inte så ofta. På idrotten brukar vi hålla på med olika lekar och bollsporter t. ex. pingis. Resten av skoldagen har jag valt att inte berätta om och min historia återupptas på busshållplatsen.

De dagarna jag inte åker hem hos en kompis åker buss hem från skolan och bussen som jag tar är 620 mot Norrtälje. Den ska komma 15.27 men kommer oftast runt 15.30. När jag kommer hem så packar jag upp min gympapåse och ibland går ut för att hämta ved. Efter brukar jag läsa eller spela på mitt nintendo switch men jag spelar också brädspel som schack och Go med mamma. Jag vinner alltid på Go men i schack blir det jämna matcher. Hemma hjälper jag till med olika saker förutom att hämta ved så slänger jag sopor och hjälper till med maten. Min familj äter oftast runt klockan sju och efter maten så brukar jag spela spel eller läsa. Ungefär klockan 20.45 gör jag mig iordning för att gå och lägga mig. Jag lägger mig oftast runt niotiden och somnar lite efter det.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

1

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05310

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Akers Friskola

Klass

Åk5 22/23

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!