Mitt Liv

Berättat av Agnes

Född 2010. Nyköpings Friskola Strindbergsgatan. Årskurs 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Agnes lind och är snart 13 år jag bor i nyköping i ett tvåvåningshus med min mamma Cecilia, Pappa Jonas och min lillasyster Greta.

Jag vaknar klockan 06.00 av att mitt alarm ringer på min mobil. Då tar jag upp min platta och tänder min lampa jag har bredvid sängen, så att jag ska vakna till snabbare. Jag brukar gå in på youtube och titta på videos, jag gillar speciellt att titta på när man spelar minecraft. Klockan 06.20 kommer mamma eller pappa upp till mitt rum för att se så att jag är vaken och dom väcker också min lilla syster i hennes rum. Klockan 06.40 sätter jag på mig mig min rosa morgonrock med vita hjärtan på och går ner till köket och äter frukost, min mamma gör alltid havregrynsgröt till mig, med solrosfrön, linfrön, plommon, kanel, och honung på, det är gott och man håller sig från att bli hungrig innan lunch i skolan. Sen klär jag på mig mina kläder och jag har alltid på mig mjukisbyxor och en t-shirt med en tröja över. Sen går jag och borstar tänderna med min tandborste och tandkräm i mitt och min lillasysters badrum, då brukar jag också gå på toa. Sen jag mitt hår och min mamma gör två flätor. Sen klockan 07.40 går jag till bilen och åker till skolan. Vi har en vit laddhybrid från peugeot med svart tak. Sen när vi är framme vid skolan efter 10 min så släpper min pappa av mig, min lilla syster och mamma vid min lillasysters skola vi lämnar henne där och sen går jag och mamma till vår skola som ligger 5 min bort den heter Innovitaskolan Nyköping.

När vi är framme går jag upp till mitt skåp på tredje våningen medans mamma går till personalrummet på andra våningen. Min skola är väldigt liten och ligger mitt i stan det går runt 270 elever sammanlagt på båda byggnaderna. Vår skola är uppdelad i två byggnader så i ena byggnaden som ligger vid vattentornet går min lilla syster medans jag går i en annan byggnad.

Jag åker elbuss från skolan hem, med mina kompisar Klara, Emma och min lilla syster Greta. När jag är hemma igen efter en 40 minuters bussresa så sätter jag mig i köket och äter mellis jag äter oftast yoghurt sommarbär eller aprikoskräm och titar på min plata. Sen går jag upp på mitt rum och så sätter jag mig vid mitt skrivbord och gör vad jag känner för ibland syr jag på min symaskin, andra gånger pysslar jag och gör figurer med min Fimo lera och andra gånger målar jag eller gör tavlor av diamant pärlor. Sen klockan är runt 5 kommer mamma och pappa hem och börjar laga mat, ibland hjälper jag till att laga mat, speciellt när det är min favoritmat carbonara. Vi äter runt klockan 6 och efter maten brukar jag spela roblox (speciellt ett spel som heter club roblox) med mina kompisar Klara och Emma som är syskon. Oftast spelar Greta min lilla syster med oss för alla vi fyra är bästa vänner.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Agnes

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05010

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nyköpings Friskola Strindbergsgatan

Klass

Årskurs 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!