Mitt Liv

Berättat av Gabriel

Född 2008. Entréskolan Stockholm. 8:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt vanliga liv – Gabriel Sand

Klockan 06.30 väcker min pappa mig i min vitmålade loftsäng som är lite för liten för mig. Jag hittar mina hörlurar och mobil som ligger någonstans i sängen. Jag sover med mina hörlurar på så jag lyckas alltid skaka av mig dem under natten. Jag tar på mig hörlurarna, låser upp mobilen med mitt fingeravtryck och kollar vilka notiser jag fått. Jag svarar på de meddelanden jag fick under natten och skickar godmorgon meddelanden på snapchat till min flickvän och mina bästa vänner.

Jag klättrar ner från min säng via en stege i samma vita sjaskigt påmålad färg och hoppar det sista steget ner på mitt golv. Golvet är kallt som vanligt. Mina föräldrar sänker golvvärmen i huset för att spara på elräkningen. Jag tar i det kalla metal handtaget och öppnar dörren in i hallen. Där är golvet ännu kallare. Jag drar det mörkröda tygdraperiet mellan hallen och vardagsrummet åt sidan och kliver in. Jag går igenom vardagsrummet, där min pappa ligger i den mörkröda soffan och kollar på youtube på sin ipad. Jag går över tröskeln in i köket och golvet knarrar. Inne i köket vänder jag mig och kollar mot det beiga trä köksbordet där min mamma sitter och äter frukost. Jag svänger höger och går genom en liten korridor förbi min mamma och pappas kontor och öppnar dörren till badrummet. I badrummet öppnar jag en av skåpen som har en spegel ruta på sig. Jag tar jag av mig min bettskena och lägger i sitt blåa skal och lägger det i skåpet innan jag stänger det igen. Sen passar jag på att gå på toan och tvättar händerna. Jag går tillbaka ut genom köket och sätter mig vid matbordet vid min plats på kortsidan.

jag tar upp min mobil och öppnar youtube. Jag scrollar igenom sidan ett tag och hittar en video som jag vill se. Jag placerar ner mobilen med det ställ som sitter på baksidan av det svarta plastskalet och kollar på videon medans jag äter frukost. Min frukost består av en smörgås med smör och ost, en skål med jordgubbsyoghurt med musli och ett glas äppeljuice.

När jag ätit färdigt sitter jag kvar en stund och fortsätter kolla på youtube. Sen reser jag mig upp och går till badrummet igen. Där borstar jag mina tänder och mitt hår och jag sätter på min deodorant. Jag går tillbaks till mitt rum där jag börjar klä på mig. Jag öppnar min garderob och hittar de kläder jag tänkt på kvällen innan. Lite innan 07.30 knackar min mamma på dörren och säger att det är dags att åka. Jag går ut i hallen och sätter på mig min jacka, mina kängor och tar min väska.

Jag går ut ur huset, ner för trappan utanför huset, öppnar bildörren, sätter mig i bilen i passagerarsätet bredvid min mamma och spänner fast mitt säkerhetsbälte. jag låser upp mobilen igen och sätter på min favoritspellista på spotify.

Vi åker i bilen hela vägen till stuvsta där min mamma lämnar av mig. Jag går över stuvstatorget och går ner för trappan in i tunneln som leder till pendeltågsstationen. Jag svänger höger och går upp för trappan till perrongen men först tar jag upp min plånbok ur min väska och tar fram mitt sl-kort. Jag håller sl-kortet mot en skanner som sitter bredvid en av spärrarna. Kortet blippas och spärrarna öppnas. Jag går längs hela perrongen till andra änden och ställer mig i en kur för att skydda mig från vinden. Jag kollar upp mot en skärm som visar när nästa tåg kommer.

När pendeltåget stannar in på stationen hittar jag den tredje dörren och kliver in och ställer mig på första lediga plats. Väl på tåget möter jag min flickvän. Vi tar alltid samma tåg till skolan varje dag. Vi åker tillsammans och pratar om hur vår morgon varit och jag berättar för dem om vilka lektioner vi har idag. Vi kliver av pendeltåget i årstaberg. Perrongen är helt omringad av industriella byggnader med en stor tåggård på höger sida som har en enorm gul kran för att lasta av tågen som kommer in.

Jag och min flickvän går av perrongen, ner för trappan på stationen och ut genom spärrarna. Vi går tillsammans genom årstabergsstationen ner till tvärbanorna. Tillsammans väntar vi på en tvärbana. Har vi tur så träffar vi någon annan kompis på perrongen eller på tvärbanan. Vi kliver på tvärbanan, jag låter min flickvän sätta sig på en ledig plats och jag ställer mig bredvid och håller i. Vi åker tvärbanan hela vägen till stationen trekanten där vi kliver av. Samtidigt kliver flera andra elever som går på samma skola som oss av. Vi håller händerna och går längs en sjö på vänster sida. Vägen svänger av in i en liten dunge med några stockar i mitten som direkt leder in på vår skolgård. Vi går fram till ingången å skolan och skriver in koden på en knappsats vilket låser upp dörren.

Inne i skolans hall tar vi av oss skorna och går till våra respektive skåp. Jag låser upp mitt lås med en nyckel och öppnar skåpdörren. Jag tar av mig min jacka och lägger in den i skåpet samtidigt som jag tar ut min skoldator, en chromebook laptop ur skåpet. Efter att ha låst mitt skåp igen så sätter jag mig utanför klassrumsdörren. Oftast sitter redan en av mina vänner där. Vi pratar tillsammans om olika saker. Skoldagen, vad som hände igår eller bara något intresse. Fler och fler vänner kommer och sätter sig och deltar i samtalet tills skolan börjar. Vi är totalt nio stycken vänner. Jag går i skolan från 08.30 till 15.15.

Jag har flera efter-skolan aktiviteter. Jag tränar innebandy, tar gitarrlektioner eller stannar kvar i skolans musiksal och repar med mitt band. Om jag inte gör något av det ger jag mig av hemåt. Min hemväg är såklart samma som vägen till skolan fast bakvänt. När jag väl är hemma brukar jag gå på toaletten och sen sätta mig vid min dator. Datorspel är en av mina största hobbys. Jag och mina vänner brukar spela spel som minecraft tillsammans medans vi pratar med varandra över en app som kallas discord.

Runt 18 brukar jag äta middag, min pappa lagar maten. Efter att vi har ätit tar jag hand om diskmaskinen och efter det återvänder jag till min dator och fortsätter spela.

Vid klockan 21 stänger jag av min dator för att gå och göra mig iordning för att gå och lägga mig. Jag tar på mig mina hörlurar och tar loss min mobil från dess laddkabel. Jag går ut i köket och gör en macka och ett glas oboy åt mig själv. När jag ätit klart ställer jag in disken i diskmaskinen och går till badrummet. Jag borstar mina tänder och tvättar mitt ansikte. Sen går jag och lägger mig. Jag klättrar upp i min loftsäng och tar på mig in pyjamas som ligger där sen jag la av den imorse. Jag lägger mig i min säng och kollar på tiktok och snappar “godnatt” till mina kompisar. Runt 23 lägger jag ner min mobil och somnar snart.

Publicerat

2 mars 2023

Berättat av

Gabriel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05342

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

8:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!